Buffé 1
Såsgaranti Buffélabbet presenterar BÄSTA RÖDVINSS
ÅSEN Laga en dag i förväg – värm och smaka av. GER CA 3 DL 6 dl rött vin 3 schalottenlökar 50 g hackad rotselleri 1 tsk strösocker 2 tsk tomatpuré 2 krm torkad timjan 3 persiljestjälkar 2 msk konc kalvfond ca ½ msk majsstärkelse smör salt, malen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den och rotsellerin i 1 msk smör i en kastrull (16–17 cm i diameter) tills löken är mjuk, ca 5 minuter. 2. Tillsätt socker och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 minut. 3. Tillsätt vin, timjan, persiljestjälkar och kalvfond. Låt såsen koka upp. Sänk sedan värmen och låt såsen koka på svag värme utan lock i ca 30 minuter. 4. Sila och mät upp såsen, det ska bli ca 3 dl. Häll tillbaka såsen i kastrullen. (Späd med vatten om det är mindre mängd. Låt sjuda ytterligare om det är mer.) 5. Smaka av med salt och peppar. Blanda majsstärkelsen med lite vatten. Vispa ner redningen i såsen och koka upp. Hit går det bra att förbereda dagen före, såsen blir bara godare om den får vila någon dag i kylen. 6. Vid servering: Värm såsen och låt den sjuda någon minut. Blanka av såsen genom att klicka i 1 msk rumsvarmt smör och vispa tills smöret smält. FÖR ALLA se ica.se/buffe. B UFFÉ 12 • 2016 29 BUFFÉLABBET