Buffé 1
FLINTATACO MED ZUCCHINIYOGHURT, AUBERGINE & GRILL
AD FETAOST Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor med smakkompisar som varm fetaost, zucchiniyoghurt och grillat grönt. FÖR 4 PERSONER 1 flintastek, ca 1 kg (Hot chili eller BBQ) 1 dl barbecuesås 2 tsk sambal oelek 1 röd paprika 1 aubergine 150 g fetaost ½ skivad röd chilifrukt 8 små tortillabröd rapsolja, olivolja salt, svartpeppar ZUCCHINIYOGHURT 1 zucchini (300 g) 2 dl grekisk yoghurt 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk finrivet limeskal 10 BUFFÉ 5 • 2017 2 tsk färskpressad limejuice 1 msk hackad mynta GÖR SÅ HÄR: 1. Riv zucchinin grovt. Blanda med 1 tsk salt och låt stå ca 15 minuter. 2. Krama ut vätskan ur zucchinin och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. 3. Rör ihop barbecuesås och sambal oelek. 4. Dela och kärna ur paprikan. Skär auberginen i skivor. Pensla paprika och aubergine med olja och krydda med 1 tsk salt och 1 tsk peppar. 5. Lägg fetaosten i mitten på dubbla folieark. Strö över chilin, 1 msk olivolja och 1 krm svartpeppar. Vik ihop folien till ett paket, se till att det sluter tätt. 6. den sammanlagt 10–15 minuter per sida. Vänd gånger mot slutet. Passa så den inte bränns. Linda in i aluminiumfolie. Låt vila. 7. Lägg fetaostpaketet på grillen ca 10 minuter. bröden hastigt. 8. na i mindre bitar. Låt var och en fylla bröden med kött, grönsaker, fetaost och zucchiniyoghurt. FÖR ALLA välj laktosfri fetaost och yoghurt. Kontrollera innehållet ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i såsen och brödet. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i brödet. Grilla Taco style!