Buffé 1
5. 6. 9. Fler goda
För alla finns vid respektive recept på ica.se/buffe. 6. SPETSKÅL MED APELSIN & DRAGON Krispig kål. FÖR 4–6 PERSONER Strimla ca 500 g spetskål och 2 salladslökar. Lägg kål och lök i en bunke. Vispa ihop 2 msk dijonsenap, 1 tsk , 2 msk färskpressad apelsinjuice, 2 msk hackad dragon, 1 tsk salt, ½ tsk peppar och . Blanda dressingen med spetskålen. Låt dra minst 10 minuter. Vänd ner 65 g babyspenat strax före servering. 7. SOJAMARINERAD PAK SOI MED INGEFÄRA Asiatiska smaker. FÖR 4–6 PERSONER Skär 500 g pak soi i klyftor. Skala och skär 1 rödlök i tunna skivor. Lägg pak soi och rödlök på ett fat. Rör ihop ½ dl japansk soja, 2 msk rapsolja, 1 msk färskpressad limejuice, 1 tsk sesamolja, 1–2 tsk sriracha och 1 msk i en skål. Häll blandningen över pak soien och blanda runt. Låt stå i rumsvärme ca 20 minuter. Strö över 1 dl hackad färsk basilika och 1 msk rostade sesamfrön. 8. 7. 8. DILLIG TOMATSALLAD MED ÄTTIKA Gott ättiksbett! FÖR 4 PERSONER Vispa ihop 1 msk ättiksprit (12%) med 1 msk strösocker och tills sockret löses upp. Skala, dela och hacka Lägg löken i ättikslagen och låt dra minst 30 minuter. Halvera 500 g små plommontomater och lägg i en skål. Blanda ner 1 msk , olja och löken. Krydda med 1 tsk salt och ½ tsk peppar. 9. CURRYROSTAD BLOMKÅL I SALLADSBLAD FÖR 4–6 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Ansa och skär 1 blomkål (ca 500 g) i medelstora buketter. Lägg buketterna på en bakpappersklädd plåt. Vispa ihop ½ dl rapsolja med 1 msk curry, , 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Häll curryoljan över blomkålen och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter. Servera i salladsblad med en klick naturell yoghurt (3%). Toppa med rostade pumpakärnor. 10. 10. KRYDDSMÖR MED KAPRIS & CITRON Klicka på grillat grönt. FÖR 6–8 PERSONER Mixa eller vispa ihop 200 g med 2 msk hackad kapris, och 1 msk färskpressad citronjuice. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera direkt eller rulla in smöret i smörpapper och förvara i kylen eller frysen. BUFFÉ 5 • 2017 17