Buffé 1
grön burgare Fritera! Martin föredrar att fritera
svamp- och quinoaburgarna. Då låter han först burgarna ligga i frysen minst 4 timmar. Efteråt panerar han dem precis som vid stekning och friterar dem i 190°C het olja i en kastrull på spisen. De eftersteks sedan i ugnen i 5-10 minuter. Martin friterar helst i jordnötsolja, eftersom den har neutral smak och tål höga temperaturer. GRYM VEGGOBURGARE Veggoburgare är Martin Nordins melodi! Denna på svamp och quinoa blir fantastiskt god och saftig, en riktig favorit. Bjud med smakrika tillbehör som kålrabbislaw och picklade senapsfrön. RECEPT MARTIN NORDIN (UR BOKEN »GRÖNA BURGARE«) FOTO MARTIN NORDIN OCH OSCAR FALCK I boken »Gröna burgare« (Bonnier Fakta) lagar Martin Nordin burgare på allt från linser till ärter, bönor, rot burgerbröd och goda tillbehör som boostar burgaren. 18 B UFFÉ 5 • 2 0 1 7 FOTO OSCAR FALCK