Buffé 1
Fler grymma Fö
r alla se respektive recept på ica.se/buffe. SVAMP- & QUINOABURGARE MED SURKÅL & VITLÖKSMAJONNÄS Svamp, quinoa och parmesan ger en smakrik burgare med tuggmotstånd. FÖR 6 PERSONER BURGARE 6 dl kokt quinoa 4 schalottenlökar 400 g champinjoner (gärna kastanjechampinjoner) ½ röd chili 2 msk rödvinsvinäger 3 msk rostade, finhackade valnötter 150 g finriven parmesan 1 + 2 dl panko (asiatiskt ströbröd) 2 + 3 ägg 1¾ dl vetemjöl smör, rapsolja salt TILLBEHÖR 6 hamburgerbröd 1½ dl surkål 1 sats picklade senapsfrön (se separat recept) 1 sats vitlöksmajonnäs (se separat recept) GÖR SÅ HÄR: 1. 2. 3. 4. 5. 6. quinoa i en tredje skål. 7. Forma smeten till 6 burgare med oljade händer. i pankon. 8. Stek burgarna i rikligt med olja i en stekpanna på 9. värme i en stekpanna. 10. gärna med kålrabbi- och spetskålsslaw. VITLÖKSMAJONNÄS GER 1½ DL 1½ dl majonnäs med 2 skalade, pressade vitlöksklyftor och 1 msk färskpressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar. KÅLRABBI- & SPETSKÅLSSLAW pepparrot. FÖR 6 PERSONER Mortla 2 tsk rostade fänkålsfrön, 1 tsk rostade dillfrön och 1 tsk hela svartpepparkorn med 2 dl majonnäs, 2–3 msk äppelcidervinäger, ½–1 dl riven pepparrot, citronskal, 2 msk färskpressad citronjuice, ½ dl och 2 krm salt. Skala och skär 1 kålrabbi (ca 400 g) i tunna strimlor. Skiva 1 spetskål (ca 500 g) och 3 salladslökar olivolja vid servering. PICKLADE SENAPSFRÖN GER CA 3 DL Koka 2½ msk gula senapsfrön och 1½ msk bruna senapsfrön i lättsaltat vatten minuter under lock. Sila av. Koka upp ½ dl ättiksprit (12%), 1 dl rörsocker och 1½ dl vatten tills sockret BUFFÉ 5 • 2017 19