Buffé 1
24-7 MAT NÄR DU VILL RÖDBETSSALLAD MED FETAOST &
BÖNOR bara som den är med bröd till. Färdigkokta betor sparar tid. FÖR 4 PERSONER Skär 500 g färdigkokta skalade rödbetor i cmstora bitar. Häll av, skölj och låt 2 förp kokta blandade bönor (à 380 g) rinna av. Rör ihop 1 skalad, pressad vitlöksklyfta, , ½ dl färskpressad citronjuice, 2 msk olivolja, ½ dl hackad persilja, och 1 tsk salt. Blanda betor och bönor med dressingen och 65 g rucola. Toppa med 150 g smulad fetaost. Servera gärna rödbetssalladen med färdiggrillad kyckling. Två sallader och fina fisken! Brödsallad med haricots verts och bacon är gott tillbehör till vad som helst. Färdigkokta rödbetor får sällskap av feta och bönor. Och den snabba tonfiskröran gör pastan perfekt krämig. RECEPT JULIA CEDENBLAD FOTO MAGNUS SKOGLÖF STYLING LISELOTTE FORSLIN ILLUSTRATION ANNIKA HUETT För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e. Skönt grönt och en röra ÄPPLIG TONFISKRÖRA Krämig röra med basilika och friskt äpple. Lika god till pasta som till bröd. FÖR 4 PERSONER Häll av Blanda med 1 dl crème fraiche, 3 msk majonnäs, 3 hackade soltorkade tomater, ½ dl grovhackad färsk basilika, rödlök, 1 tärnat, syrligt äpple (gärna granny smith), 1 msk färskpressad citronjuice och 2 krm tabasco. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. bröd/levain, toppa salladen eller blanda med nykokt pasta. 28 BUFFÉ 5 • 2017 HARRYSALLAD Harry som i haricots verts, alltså! Lite som den italienska brödsalladen panzanella. FÖR 4 PERSONER Skär 3 skivor ljust surdegsbröd i cm-stora bitar. Skiva 2 paket bacon (à 140 g). Stek bröd och bacon i 1 msk rapsolja på medelvärme tills baconet är krispigt och brödet gyllene. Ställ åt sidan. Stek 2 skalade, skivade vitlöksklyftor, och 500 g frysta, tinade haricots verts i 2 msk rapsolja 2–3 minuter. Blanda med bröd och bacon. Lägg upp på ett fat eller på tallrikar. Stek 4 ägg i 1 msk rapsolja på svag värme tills vitan stelnar. Toppa salladen med äggen.