Buffé 1
TREND En av de mer nischade dryckerna Richard tip
sar om är kombucha, en tebaserad, ibland smaksatt dryck som jäst med hjälp av en bakteriekultur. Han rekommenderar kombucha till picklade grönsaker och inlagd sill, eftersom syran i maten och drycken matchar varandra. HAN VILL OCKSÅ SLÅ ETT SLAG för teets allsidighet som måltidsdryck. Oavsett om det serveras varmt eller kallt har det fördelen att, precis som röda viner, innehålla en hel del strävhet. Strävheten i drycken behövs när maten är smakrik. Te finns dessutom i oändliga aromatiska variationer, vilket gör att te kan matchas till mycket i matväg. 25 BUFFÉ #04/2018 VAD BETYDER ALKOHOLFRITT? För att räknas som alkoholfri ska en dryck vara helt fri från alkohol, det vill säga att den innehåller 0% alkohol. Men många butiker och producenter, inklusive Systembolaget, tillåter en alkoholhalt på 0,5% i drycker märkta som alkoholfria. Vill du vara helt säker på alkoholhalten så dubbelkolla alltid etiketten. »