Buffé 1
APRIL TIPS! Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx
xxx. Granatäppelsirap TA TILL VARA på säsongens sista granatäpplen och förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket som har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan för en syrligt fruktig smak eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel? GER CA 1½ DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg granatäpplen eller 450 g frysta granatäppelkärnor 1 ½ dl strösocker 2 msk färskpressad citronjuice Hunger och nyfikenhet i Ugly Delicious ”JAG HAR KOMMIT till en punkt i livet då jag är okej med att laga ful mat.” Så inleder New Yorkkocken David Chang trailern för Netflix senaste matprogram Ugly Delicious. I varje avsnitt åker han och hans kollegor världen över i jakt på oemotståndliga smaker och berättelserna bakom dem. Det blir en prestigelös, nyfiken och hungrig resa bland stjärnkrogar, snabbmatsställen och hemmakök där Chang går på djupet i frågor om hur vi äter och varför. I en tid då matens Instagramkompatibilitet ofta rankas högre än dess smak är det befriande att titta på. Att vi också äter med ögonen råder det ingen tvekan om, men den godaste maten, den vi håller kär från barndomen och genom livet (hörde vi makaronipudding?) är sällan med på bild. Även om den ofta är rik på både smak och historia. Alla åtta avsnitt av Ugly Delicious finns att se på netflix.se. GÖR SÅ HÄR 1. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Mixa kärnorna slätt med en stavmixer. Sila genom en finmaskig sil eller silduk. 2. Koka upp saften med socker och citronjuice. Låt koka på medelvärme ca 30 minuter tills hälften återstår. Häll upp i en väl rengjord burk eller flaska och förvara i kylskåp. 9 BUFFÉ #04/2018 › ›