Buffé 1
Smarriga genvägar SNABB SALSICCIASÅS MED SALVIA S
makrik salsicciakorv är en smart genväg till lyxig pastasås. FÖR 4 PERSONER 1 förp färsk salsiccia, gärna med fänkål (240 g) 1 burk körsbärstomater (400 g) 2 dl vatten ½ dl salviablad 350 g valfri pasta salt, svartpeppar olivolja finriven pecorino till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Dra bort skinnet från korven och smula den i mindre bitar. Stek på låg värme i 2 msk olja ca 5 minuter. 2. Tillsätt tomater, vatten, salvia och ½ tsk peppar. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med såsen och toppa med pecorino. FÖR ALLA Gör glutenfri: kontrollera innehållet i korven och välj glutenfri pasta. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korven och välj laktosfri ost. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korven och välj mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: välj äggfri pasta. WRAP MED SPRÖDBAKAD TORSK FÖR 4 PERSONER 1 förp frysta sprödpanerade torskfiléer (360 g) 250 g frysta, tinade gröna ärter 150 g smulad fetaost 2 msk fryst hackad dill ½ dl matyoghurt (10 %) 100 g böngroddar 4 chapatibröd eller tortillabröd (medium) salt, svartpeppar citronklyftor till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Mosa ärterna lätt med en gaffel. Blanda med fetaost, dill och yoghurt. Krydda med ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Ställ kallt till servering. 2. Skölj och låt böngroddarna rinna av. 3. Värm bröden. 4. Servera med citronklyftorna. FÖR ALLA yoghurt och bröd. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukt. Fri från ägg, men kontrollera innehållet BLOMKÅLSSOPPA MED BÖNOR, CITRON & CHIPS på blomkålssoppan. FÖR 4 PERSONER 2 förp färdig blomkålssoppa (à 425 g) 250 g frysta sojabönor ½ msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice ca 50 g rotfruktschips 1 ask smörgåskrasse salt, svartpeppar olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Värm soppan i en kastrull. Tillsätt bönor, citron 2. Häll upp soppan i fyra skålar. Toppa med rotfruktschips, klippt krasse och peppar. Ringla ev över lite olivolja. Servera gärna soppan med ett gott bröd. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga produkter av soppa och bröd används. BUFFÉ 11 • 2017 33