Buffé 1
Fräsch sallad ZUCCHINISALLAD MED MOZZARELLA OCH M
YNTA Buffelmozzarella och senapsdressing – så gott ihop! FÖR 4 PERSONER 1 zucchini (ca 350 g) 1 burk kokt matvete (410 g) 65 g bladspenat 250 g frysta, tinade gröna ärter 2 mozzarella (à 100 g) 1 dl färsk mynta 2 msk rostade solrosfrön flingsalt, salt, svartpeppar DRESSING ¾ dl olivolja 2 msk vitvins- eller äppelcidervinäger 1 msk grovkornig senap GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och krydda med ½ tsk salt och ½ tsk peppar. 2. Hyvla zucchinin tunt på längden, gärna med mandolin. Häll av och skölj matvetet, låt rinna av. 3. Fördela spenaten på ett stort fat. Toppa med matvete, hyvlad zucchini och ärter. 4. väl. 5. salladen med mozzarella, mynta och rostade solrosfrön. Krydda med ½ tsk 6. Servera gärna med grillad kyckling FÖR ALLA Gör glutenfri: uteslut matvetet och använd i stället kokt ris, quinoa eller mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ, t ex tofu. Fri från ägg. NUDLAR MED GRÖNT OCH ÄGG Asiatiska smaker med sweet chili och koriander. FÖR 4 PERSONER 250 g äggnudlar 270 g naturell tofu 1 röd paprika 250 g frysta haricots verts ¾ dl japansk soja ½ msk sesamolja ½ tsk chiliflakes ½ dl sweet chilisås 4 ägg rapsolja limeklyftor, koriander och rostad lök till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt ånga av. 2. Skär tofun i tärningar. Dela, kärna ur och strimla paprikan. 3. Stek tofun i 2 msk olja några minuter, tills den får färg. Häll på hälften av sojan och låt koka in. 4. Tillsätt paprika och haricots verts. Stek på hög värme tills grönsakerna får lite färg. Tillsätt sesamolja 5. Rör ner nudlar, sweet chilisås och resten av sojan. 6. Stek äggen i 1 msk olja i en annan stekpanna. 7. Servera nudlarna med de stekta äggen, koriander och limeklyftor. Strö över rostad lök. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar. Välj glutenfri rostad lök. Fri från laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: välj nudlar fria från ägg. Uteslut de stekta äggen. BUFFÉ 11 • 2017 35 Så lyckas du med frysta grönsaker – läs på ica.se/buffe.