Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 ENKLA MARANGER Det är härligt att ha
ett överflöd av hemgjorda maränger hemma, de håller sig dessutom i flera dagar. Hemligheten för att få dessa goda och sega maränger är att ha tålamod vid vispningen. MÅNG A MARÄNGE R 6 äggvitor 6 dl florsocker GÖ R S Å HÄR : l.Sätt ugnen på 125°C. 2. Skilj äggulorna från vitorna. 3. Blanda florsocker och äggvitor i en skål. 4. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen, så att inte ångan sipprar upp. 5. När massan pösat till sig efter ca 5 minuter, ta från vattenbadet och fortsätt att vispa tills smeten är helt fast. 6. Nu kommer det roliga; spritsa till skruvar eller forma till ägg eller berg. 7. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara. BULLRULLE MED HALLONFYLLNING Graham i bullen känns nyttigt. FÖ R 10-1 5 BAR N 100 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1/2 tsk salt 11/2 dl socker 1 tsk nystötta kardemummakärnor 2 dl grahamsmjöl 1-1,2 liter vetemjöl HALLONFYLLNING : 1 paket frysta hallon å 200 g 1 dl socker 1 msk maizenamjöl PENSLING : 1 ägg pärlsocker GÖ R S Å HÄR : 1. Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37°C. 2. Smula ner jästen och häll på degspadet. Lös upp jästen. 3. Tillsätt salt, socker, kardemumma, grahamsmjölet och sist vetemjölet, lite i taget. 4. Arbeta till en smidig deg, använd inte allt mjöl utan spara lite till utbaket. Låt gärna degen vara lite kladdig, då blir bullen saftigare. 5. Låt jäsa i ca 30 minuter under fuktig bakduk. 6. Sätt ugnen på 200°C. 7. Värm hallon och socker och häll på lite maizena för en krämigare fyllning. 8. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till plattor. Bre på hallonfyllningen. 9. Rulla ihop plattorna och lägg skarven neråt på en bakpappersklädd plåt. Forma till en orm eller klipp upp till krans. 10. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. 11. Pensla med ägg och strö på rikligt med pärlsocker. 12. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40