Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 D&köT6f3 niBtd! Dekorera desserter m
ed ätliga blommor, tex indiankrasse, rosenblad, penséer eller violer. Anna Öberg, Tollered Gör små månar av smördeg Skriv elle r e-pgjsta Adress: Buffé/annas curry Box 6630,113 84 Stockholm fax:08-728 2337 e-post: anna.gidgard@forlaget.ica.se som du bakar i ugnen. Till en fisksoppa kan man skära ut små fiskar i smördeg. Det funkar också att lägga ost på degen och vrida stänger av den som man bakar i ugnen. De passar extra bra till löksoppa. Jane s Coffee Snöp Amerikanska klassiker Många är vi som kommer ihåg Agent Coopers kaffe och blåbärspaj. I Janes Coffee shop (ICA Bokförlag) finns många sådana gamla godingar. Jan Gradvall har skrivit texten och Liselotte Forslin, som ofta skriver i Buffé, har bearbetat recepten. De har rest runt på den amerikanska östkusten och besökt en mängd olika coffee shops. I boken finns brödrecept på exempelvis bagels, focaccia och muffins av olika slag. Men även på små bakelser, cookies och självklart cheesecake, närmare bestämt "marmorerad cheesecake med smak av kaffe och choklad". Och tips på hur man gör det perfekta kaffet. Liten Mascarponeost Många har skrivit in till mig och frågat hur man får tag på mascarponeost. Den kan vara svår att få tag på i butik. Ofta kan man använda en blandning av lika delar philadelphiaost och créme fraiche. Webbadresse r me d anknytning till ma t oc h dryck . Självklart kan vi inte t a ansva r fö r att alla recep t är riktiga. tipset www.matplatsen.nu Hur man hanterar livsmedel på bästa sätt och hur man handlar rätt i butiken. Spela Horror kitchen, ett spel som går ut på att det snuskigaste krypet vinner. Andra rubriker är Goda råd i köket och Allergier. www.slv.se Statens livsmedelsverk ger bland annat tips om mat och hälsa. Svar till gravida och ammande som undrar bl a: Vilka fiskar kan jag äta och Varför ska jag undvika mögelostar? 24 kaffeskola Doften av kaffe är underbar. Men ganska ofta blir man besviken när man smakar. Varför? • Kaffe är en färskvara. Det ska förvaras torrt, tätt och kallt. Ett bra tips är att förvara det i kylskåp. • En anledning till trist kaffe i kaffebryggare kan vara att många bryggare inte når upp till 92-96°C, vilket är temperaturen som utvinner kaffets arom bäst. • Rör alltid om i kannan, eftersom det mest smakrika kaffet sjunker till botten. • Drick alltid kaffet färskt. Det är under uppvärmning som garvsyra bildas. • Gör rent kaffebryggaren ofta. Kalkbeläggning i bryggaren försämrar smaken, hur fint kaffe du än köper. • Att koka upp vatten i en kastrull och hälla genom ett melittafilter är ett bra alternativ till en dålig elektrisk bryggare. Häll inte över vattnet för snabbt, utan ganska långsamt och inte bara i mitten. foto : sar a danielsso n Fin garnering till vinbärssorbet eller glass: pensla vinbärsblad med smält choklad och låt stelna. Dra bort det gröna bladet och du får ett chokladlöv med vackra ådringar. Marlene Ottosson , Laholm Tack till alla er som skickat in tips. Bok kommer på posten till bidrag som blir publicerade! Spara energi 4 Nu är det bärtider och frysen börjar fyllas. Det är kyl och frys som drar mest hushållsel. En halvfull frys drar lika mycket energi som en full. Anpassa därför frysens storlek till hushållets behov och frosta av regelbundet. En gammal frys har dubbelt så hög årskostnad som en ny. Buffé 8/1999
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40