Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 MINTJULEP Mint Julep är en vanlig dri
nk i cajunsammanhang. Dekorera den vackert med myntablad. TIL L 8 GLA S 1/2 dl råsocker 1 dl vatten 16 myntablad 30 cl whiskey ev mineralvatten krossad is GÖ R S Å HÄR : 1. Lös upp sockret i vattnet och rör om ordentligt. 2. Finhacka hälften av myntabladen och häll upp i glas tillsammans med sockerlösningen. 3. Fyll på med whiskey, ev mineralvatten och krossad is. Garnera med ett myntablad. HOT CHICKENWINGS Pröva att göra dessa läckra kycklingvingar som en kombination av drinktilltugg och förrätt. De är enkla att förbereda och tillaga och vansinnigt goda. Gör gärna ett par olika sorter eller välj ett av recepttipsen. Servera dem varma eller kalla, vilket du föredrar, de är lika goda ändå... och det brukar gå åt en hel del... FÖ R C A 8 PERSONE R minst 24 färska eller upptinade kycklingvingar Liquid smoke och/eller Cajun sunshine hot pepper sauce KRYDDMIX : 175 g smält smör/margarin 4 msk dijonsenap 1 dl ströbröd 1/2-1 tsk kajennpeppar 1 krm mald kummin 2 dl finriven parmesanost GÖ R S Å HÄR : l.Sätt ugnen på 225°C. 2. Klipp av den yttersta vingspetsen på kycklingvingarna. Klipp ev vingen i 2 bitar och ta bort överflödigt skinn. 3. Blanda ev Liquid smoke enligt anvisning på flaskan och pensla på en del av vingarna. 4. Pensla ev Cajun sunshine sauce på några kycklingvingar. 5. Rör samman matfett och senap till kryddmixen och pensla vingarna. Blanda sedan samman ströbröd, kajenn efter smak, kummin och parmesan och doppa vingarna däri. Låt torka något före stekning. 6. Lägg de olika sorterna, om du valt flera, på folieklädd plåt, markera ev de olika sorterna med tandpetare med text eller liknande på och ugnsstek i 15-20 minuter tills de är genomstekta. Stick med en provsticka och kolla att köttsaften är genomskinlig, utan rosa inslag, så att de är helt klara. 7. Servera varma eller kalla som fingermat, tillsammans med en servett.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40