Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Snabbnudlar, som vi lärt kanna dem,
kallas för ramen. De ligger i små paket med en kryddpåse. Nudlarna fungerar bra i soppor, men de är minst lika användbara till wokrätter. De kan då kokas som pasta men mycket kortare tid. Häll av vattnet och rör sist ner dem i de wokade g rönsa kerna/köttet gratinerad e snabbmakarone r T FÖ R 2 HUNGRIG A UNGDOMA R 2 dl snabbmakaroner 4 dl vatten 1 tsk salt SÅSEN : 100 g rökt skinka eller kassler 2 dl créme fraiche 200 g burkchampinjoner i bitar 2 msk finskuren gräslök 1 dl riven ost 1 msk fransk senap salt och peppar GÖ R S Å HÄR : l.Sätt ugnen på "grill". 2. Lägg ner makaronerna i kokande lättsaltat vatten. Koka makaronerna i ca 3 minuter, eller enligt anvisningen på paketet. 3. Häll av makaronerna i ett durkslag och skölj snabbt av dem i kallt vatten. Ställ åt sidan så länge. 4. Strimla skinkan/kasslern. Häll av spadet på champinjonerna. Blanda samman samtliga ingredienser till såsen noggrant i en stor skål. Vänd därefter ner makaronerna och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. 5. Häll över blandningen i en ugnssäker form. Gratinera i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera genast. En ganska tjock sås som är gjord på olivolja. Färsk basilika, pinjenötter, parmesanost och vitlök mixas med olja. Pesto finns att köpa färdig på burk. Såsen kan användas till pasta, tex snabbmakaroner, och som en praktisk smaksätta re till många rätter, tex kokt och stekt fisk, stekt kyckling och fläskfilé. Genom att använda pesto får man snabbt många goda smaker, därför passar såsen också mycket bra som grundkrydda till pizzan. kommentar: Orkar man inte gratinera anrättningen så kan den ätas kall - då kallar vi den för en kall makaronisallad... pizzatips! Du kan naturligtvis ersätta tonfisken med valfri annan ingrediens som tex skinka, grillad kyckling eller varför inte en god korv, tex kabanossen, chorizo eller salami. Har du en rätt som är lätt att laga, som går snabbt och som du har bjudit några kompisar på, skriv då till Buffé. Efter plugget, Box 6630, 11384 Stockholm. Alla publicerade bidrag belönas med en kokbok.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40