Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica. a ©Sk
olstart. En speciell känsla av förväntan brukar infinna sig den här tiden på året. Förväntan inför en ny termin och de möjligheter som därmed öppnar sig. Nu finns chans att ta "nya tag" med saker och ting. Känslan lever sig kvar, trots att skoltiden för många av oss är ett avslutat kapitel. Det här har vi tagit fasta på inom ICA och lanserar kommande veckor en butikskampanj med temat "Skolstart". Höstupptakten är ett gyllene tillfälle att tänka lite extra på vad vi äter, och att därmed ge barnen och hela familjen en bra start på den nya terminen. Mängder av fina erbjudanden väntar i våra butiker, och även här i Buffé finns tankegångarna med. För egen del ser jag med förväntan fram emot en spännande höst. Vi är just nu inne i ett intensivt arbete med att utveckla och förnya våra butiker. Att skapa mer matglädje är vår ambition, och det hoppas jag snart ska börja märkas i ICAbutiker runtom i landet. Svant e Nilsso n Koncernche f IC A A B Cajunkalas med kräftor • 4 Kräftbrödet kvällens klo • 11 Kalas med mycket lek • 13 Barnens gröna favoriter »17 Efter plugget • 20 Röd sensommardelikatess • 22 Miso gets you the IT-food • 27 Billiga veckan: rätter under 15 kr/port • 32 Viktig marsch för Cancerfonden • 34 Dill* 39 Jan Samuelson utser månadens bästa vinnyheter. De presenteras på www.ica.se, sök på Buffé får vi locka med... ananaspaj • 28 banana foster • 8 bullmlle med hallonfyllning • 14 cajunkräftor • 5 chokladsås • 15 favoritfrukt på spett • 15 gazpacho med krutonger • 32 gratinerade snabbmakaroner • 21 gröna gnocchi • 18 grönsaksmuffins • 32 hallonsås • 15 hot chickenwings • 6 kakfigurer • 15 krabbmix med grönt • 32 kräftbröd • 11 lektorns dillbrännvin • 39 majsbröd • 7 majs- och paprikasås till pasta • 18 mint julep • 6 morfars dillgurkor • 39 morotspannkakor • 17 nudlar med biff & ingefära • 27 pinjepasta med vitlök och soltorkade tomater pytt på säsongens grönsaker • 29 rispyramid med grillskiva • 32 rucolasallad med grillad fisk • 31 röda rårakor med gräddfil • 23 rödbetscouscous • 23 saltbakade rödbetor • 23 snabbnudlar med wokgrönsaker • 20 snabbpizza • 20 spanska fisken • 32 örtagårdens vinäger • 39 28 ring eller skriv Redaktion : 08-72823OO Adress : Buffé, Bo x 6630, 11384 Stockholm E-post : red.buffe@forlaget.ica.se Annons : 021-194000 Adress : Stora gatan 41, 721 85 Västerås IC A Kundkort/adressändring : 033-474790 övrig a frågor : 020-83 33 33 (vardagar 9-16) ICA s hemsida : www.ica.se Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -19 42 56, Peter Bogren 021 -19 4114. Redaktionsråd: Mana Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB 9 Dill! Känn på ordet. Genast kommer associationerna. Smaken av den salta kräftlagen. Eller en ljuvligt krämig dillstuvad potatis med en len, dillbeströdd rimlax. Eller kanske gravlax med dillkryddad hovmästarsås. Eller ett dillbröd, eller kanske rent av en mild hemkryddad dillsnaps. Dill är en självklarhet i det svenska köket. Men i många andra länder är dillen en vit fläck bland örtkryddorna. Finns den så smakar den inte som hemma. Och är dyr. Bara för att dillen nu finns överallt här och betingar ett lågt pris behöver dess anseende inte vara sämre än nymodigheter som citrongräs och alla krukor med färska örtkryddor. Passa på och njut av höstens nyskördade dill, låt den vackra krondillen få pryda fler uppläggningsfat än de med kräftorna. Givetvis kan vi servera några dillrecept den här gången. På sidan 39 ger Siv & Key tips på inlagd gurka och vinäger som fått smak av dill. Likaså en dillsnaps. Och i Hedhs bageri bjuds det den här gången på ett kräftbröd som fått smak av såväl färsk dill som dillfrön. Känn på ordet dill och locka fram några nya recept ur fantasin. Hittar du på något bra så skriv och tipsa mig. Det kan bli ett reportage framöver. Dill... Ton y Wallin , chefredaktö r Buff é
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40