Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 BANANAS FOSTER Den mest kända av alla
cajunoch creolkökets desserter. Enkel att göra, lätt att förstora till många och försvinnande god. Se bara till att bananerna inte är alltför mogna, för då bli de mosiga. Myntagrädden bryter av gott till. Glass är också mycket gott till de varma bananerna. FÖ R 8 PERSONE R 4 msk smör/margarin 1 dl råsocker 1 tsk mald kanel 6 msk bananlikör eller rom 8 bananer Den som besöker den amerikanska södern ska inte missa ett äkta kräftkalas i cajun-stil. 8 MYNTAGRÄDDE : 4 dl vispgrädde ca 10 myntablad 2-4 msk rom GÖ R S Å HÄR : l.Sätt ugnen på 225°C. 2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt socker, kanel och likör, blanda väl. 3. Skala och halvera bananerna på längden. Lägg dem i en lätt smord, ugnssäker form. 4. Bre över smör/sockerblandningen. Ugnsstek bananerna i 10-15 minuter, eller tills de mjuknat och fått färg. Passa väl så att de inte bränns. 5. Vispa grädden, hacka myntan och blanda ner den tillsammans med rom. Servera bananerna varma eller ljumma tillsammans med myntagrädden. Grädden kan ersättas med 1 liter glass som blandas med mynta. i nästa nummer: cajunkökets gigant
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40