Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 loannis Fapadopoulos ar Matti as Str
idbecks motsats vad gäller mat. Han arbetar idag som konsult i ITbranschen. Bland annat har han produktionsbolaget www.ontv.se som skapar webbteve, rörliga bilder på nätet, något vi kommer att få se mer av i framtiden. Och hans stora intresse är mat. Han skulle nästan kunna titulera sig gourmetkock, så mycket mat som han lagar och så många recept som han plöjer. -Jag är definitivt ingen nudelkille (även om det någon gång slinker ner en nudelsoppa när tiden är knapp). Den här grejen med japanska snabbmatspåsar och joltkola är inte min grej, säger loannis. loannis gillar verkligen mat, han läser Food lllustrated och andra tidningar som håller sig i framkant, men är lika intresserad av den franska klassiska skolan. -Det var nog under gymnasiet som mitt matintresse började. Vi var ett gäng som började ha middagar för varandra. Mycket gick ut på att bräcka varandra. Man hade ju inga större budgetar, så desto större var utmaningen. Med knappa resurser gäller det att veta vad man gör för att få det gott. -När jag är ute och reser är en stor del av upplevelsen maten. Det är en djup kulturell upplevelse att äta. Jag tror att om man är en nyfiken person så är man intreserad av mat. När loannis hade som mest att göra så blev det ofta krogen som fick bli räddningen när tiden inte fanns för matlagning. Idag finns det lite mer tid att laga mat, och budgeten är inte heller ett problem. Efter en hård dags arbete är det stor chans att han kommer hem med ett gäng fullpackade matkassar och ställer sig och lagar mat. Är det inte lockande att i stället kasta sig i soffan med en påse chips? -Jag ser matlagning som avkoppling. Om man jobbar med nätet hela dagarna så får man aldrig något påtagligt resultat av det man håller på med. Matlagning ger ett konkret resultat, så jag ser det inte som något jobbigt, loannis är till och med engagerad i en liten ozeria i gamla stan i Stockholm. En ozeria är en liten traditionell grekisk bar där man kan ta en drink före maten och även äta en smårätt som mellanmål. -Fler och fler hittar dit. Det verkar som om det är ett nytt sätt att äta. Att ses och koppla av en stund med en drink och en smårätt. Rucolasalla d me d grilla d fis k loannis hinner inte prata mer, så receptet han ger oss blir extremt enkelt, men läckert. Om man vill ha det som förrätt kokar man några färska rödbetor och lägger över rucolabädden. Som huvudrätt kan man exempelvis grilla en biff eller en fiskfilé och lägga på salladen. Gör så här: Lägg en bädd av rucolasallad på varje tallrik. Riv över rejäla bitar av god parmesanost. Ringla över lite olivolja. Pressa över citron. Strö på lite gourmetsalt och vrid några varv på svartpepparkvarnen. Lägg på de kokta rödbetorna eller fiskfilén (vi valde hälleflundra). Tips! Olivoljan kan smaksättas med torkad timjan, färsk strimlad chilifrukt och salt. Pensla detta på fisken innan den grillas.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40