Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 MAJS- OCH PAPRIKASAS TILL PASTA Den
lite söta smaken från paprika och majs tilltalar barnens smak. Dessutom är den färdig på bara 10 minuter. FÖR 4 BARNPORTIONER 1 bit purjolök, ca 7 cm 1 liten gul paprika 1 morot 1/2 gurka, ca 1 dm 1 burk majs, ca 340 g 1 msk olja 1/2 dl vispgrädde salt och peppar GÖR SÅ HÄR: I.Ansa och finhacka purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. 2. Skala och dela moroten på längden. Skär den i tunna skivor. Skär gurkan i stavar. 3. Fräs alla grönsaker i olja i en gryta i ca 5 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. 4. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta. GRÖNAGNOCCHI En lite knepigare rätt, som tar lite längre tid att laga. Men å andra sidan äter de vuxna gärna samma mat som barnen. En bra helgrätt för hela familjen. FÖR 4 PERSONER 400 g spenat eller nässlor på våren 1 3/4 dl kesella gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 krm riven muskotnöt 1 ägg 1 äggula ca 2 dl vetemjöl 2-3 msk riven parmesanost TOMATSÅS: 1 liten purjolök 100 g färska champinjoner 1 tsk smör 1 burk krossade tomater, ca 400 g 1 msk tomatpuré 1/2 dl vispgrädde 1/2 tsk oregano salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Hacka och förväll spenaten/ nässlorna. Blanda dessa med kesellan i en kastrull. Låt koka ihop under omrörning i ca 5 minuter. 2. Rör ner salt, peppar och muskot. Ta kastrullen från plattan och rör ner ägg, äggula och mjöl. Låt svalna. 3. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Forma ca 30 små bullar med mjölade händer. Lägg ner dem i det kokande vattnet. Koka i 4-5 minuter, eller tills de flyter upp till ytan. 4. Ansa och hacka purjolöken. Skiva svampen. Fräs purjolök och svamp i smör i en gryta i ca 2 minuter. 5. Tillsätt tomater och tomatpuré. Låt puttra i 10-15 minuter utan lock. Tillsätt grädde och oregano. Smaka av med salt och peppar. 6. Sätt ugnen på 225°C. Lägg gnocchin i en smord ugnssäker form, strö över parmesanost och gratinera i ca 1 0 minuter. Servera med tomatsåsen och rårivna morötter blandat med russin. Buffé 8/1999
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40