Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 MÅNDAG : KRABBMIXPAJ MED GRÖNT (4-5
pon) Hacka samman 3 dl vetemjöl, 100 g margarin och 2-3 msk vatten för hand eller med maskin till en pajdeg. Tryck ut degen i en paj form med veckad kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 225°c, ca 10 minuter. Fördela 1 paket frysta krabbmixpinnar (ca 150 g) skurna i bitar i pajdegsskalet. Skär ca 250 g broccoli i buketter och bitar. Koka dem i lättsaltat vatten nätt och jämnt mjuka. Låt rinna av. Används fryst broccoli skall den enbart tinas. Skölj och skiva 200 g champinjoner. Blanda broccoli och svamp med krabbmixen i pajskalet. Vispa ihop 3 ägg, 3 dl mjölk, 1 tsk salt och 1 tsk pizzakrydda. Häll äggstanningen över. Grädda i 225°c, ca 25 minuter. Servera med en tomat- och löksallad. TISDAG : SPANSKA FISKEN (4 port) Skär 600 g torskfilé i bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll på saft av 1/2 citron och 1/2 tsk salt. Låt fisken stå att marinera i ca 30 minuter. Häll 1 förpackning tomatkross (400-500 g) i en gryta. Strimla 1-2 squash. Skala och hacka 1 gul lök. Lägg det gröna i tomaterna. Krvdda med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar. Rör ner 1 msk olja. Koka grönsaksröran i ca 5 minuter. Lägg i torskbitarna och låt småputtra tills fisken är vit och ogenomskinlig, ca 5 minuter. Strö över 15-20 svarta oliver. Servera med ris eller pasta och sallad. ONSDAG : GRÖNSAKSMUFFINS O 2 stycken) Fräs ca 250 g wokgrönsaker i 1-2 msk olja. Krvdda med 1 tsk timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan att svalna. Skär grönsakerna grovt. Blanda 6 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 1 msk bakpulver i en skål eller matberedare. Finfördela 100 g margarin eller smör i mjölet. Blanda ner grönsakerna i de torra ingredienserna. Tillsätt 3 dl mjölk och arbeta ihop till en lös deg. Smörj muffinsformarna och klicka ut smeten i formarna till stora matmuffins. Grädda i 225°c, 18-20 minuter. Servera ljumma med en salsa på 1 stor tärnad bifftomat, 1 tärnad avokado, 2 strimlade salladslökar. Krvdda med 1 tsk koriander, 1 msk saft av lime, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. GAZPACHO MED KRUTONGER (4 port) Skölj och kärna ur 2 röda paprikor. Hacka dem tillsammans med 5 tomater, 1 knippa gräslök, 1 zucchini, 1/2 grön gurka och 1-2 vitlöksklvftor. Snabbast går det att hacka med matberedare. Häll grönsaksröran i en skål. Tillsätt 1 liter grönsaksbuljong på fond och vatten, 2 msk olja och ca 1/2 dl saft av pressad lime (ca 2 frukter). Smaka av med salt och peppar. Kyl soppan. Tärna 4-5 skivor vitt formbröd. Stek dem gulbruna i 1-2 msk olja. Krydda med 1/2 dl hackad basilika. Låt kallna. Servera soppan med krutongerna. FREDAG : RISPYRAMID MED GRILLSKIVA (4 port) Koka upp 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Tillsätt 2 dl långkornigt ris. Koka under lock ca 20 minuter. Skölj, kärna ur och finhacka 1/2 grön och 1/2 röd paprika. Lägg paprikahacket på riset när 5 minuter återstår av koktiden. Smaksätt riset med 1 tsk paprikapulver och blanda ner 2 dl riven lagrad ost. Packa riset hårt i en liten såssil. Stjälp upp på tallrik. Pensla 4 grillskivor av nötkött med grillolja. Grilla och servera med en sallad med resterande strimlad paprika.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40