Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Efter Plugget tonårskrubb Efte r plu
gge t få r e n de l tonåringa r fix a till mate n p å ege n hand . De t ka n var a ku l att bjud a he m e n kompis , oc h ocks å f å lite matlagningshjälp . Vå r koc k Jaco b Gra y ha r skapa t tr e rätte r dä r d e flest a ingrediense r sk a kunn a finna s hemma . Ing a konstig - heter , bar a ovanlig t läckert , so m de t hete r i reklamfilmen . snabbpizz a i FÖ R 2 HUNGRIG A UNGDOMA R 1 paket pizzadegmix, te x maizenas 1 tomat 1/2 gul lök 1 burk tonfisk i vatten ä ca 150 g 4 msk grön pestosås, på burk 100 g färdigriven ost 2 msk olivolja GÖ R S Å HÄR : l .Sät t ugnen på 250°C. 2. Gör pizzadegen enligt anvisningen på paketet. Smörj en ugnsplåt med olivoljan. Kavla ut degen tunt till en rektangulär form och sträck ut den över plåten. Låt degen vila ett par minuter. 3. Skär tomaten i tunna skivor. Skala och skiva löken. Häll av vattnet från tonfisken. 4. Bre ut pestosåsen med en sked så att den blir jämnt fördelad över pizzadegen. Fördela löken, tomatskivorna och tonfisken över. Avsluta med att strö över osten. 5. Grädda pizzan på mellersta falsen i 15-20 minuter, eller tills pizzan fått fin färg. Pensla gärna pizzan på ovansidan med lite extra pestosås när du tar ut den från ugnen. Skär upp i bitar och servera omedelbart. snabbnudla r me d wokgrönsake r T FÖ R 2 HUNGRIG A UNGDOMA R 2 paket snabbnudlar, valfri smak 100 g frysta räkor (skalade) 200 g frysta wokgrönsaker 1-2 msk sweet chilisås 1 msk olja till stekning salt och peppar GÖ R S Å HÄR : I.Tina räkor och wokgrönsaker. 2. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet - men ta endast halva mängden vatten (soppa). Häll av vattnet. 3. Värm en stekpanna/wok tills den är rykande het. Häll i oljan och tillsätt därefter grönsakerna. Var försiktig då det kan stänka från oljan. 20 4. Stek grönsakerna i 2-3 minuter och smaka av med salt och peppar. Rör om med en träsked då och då, så att inte grönsakerna bränns. Ta av från värmen när grönsakerna är klara. 5. Blanda räkorna, sweet chilisåsen och nudlarna med de varma grönsakerna. Servera i djupa skålar. Förberedelser: ca 10 minuter llagning: ca 20 minuter kommentar: När man halverar vattenmängden så täcks inte nudlarna med vätska när man lägger ner dem i kastrullen. Man får därför vända nudlarna ett par gånger tills de börjar mjukna för att sedan helt sjunka in i vattnet. av tony wallin recept: Jacob gray foto: pep e nilsson Buff é 8/1999
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40