Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Helena Nordström är projektledare på
WM-data. I perioder blir det sena kvällar. Hennes räddningsplanka är att äta ute, eller hämta hem från krogen. Till och,med när hon har gäster ibland. Eftersom Helena älskar italiensk mat blir det ofta den italienska kvarterskrogen i närheten som får besök. Liksom loannis tycker hon mycket om mat och försöker finna tid att laga varm mat även om hon lever ett hektiskt liv. -Jag är sällan hemma på vardagkvällar men kommer ofta hem en sväng på väg till körrepetitionen eller till vänner, och då passar jag ofta på att snabblaga något. Det kan bli någon typ av grönsakspytt, av säsongens grönsaker, beroende på vad man har hemma. Något jag tycker är smart är att förkoka exempelvis rotfrukterna, så att de bara behöver snabbfräsa i pannan sedan. Det spar man jättemycket tid på. -Jag lagar alltid lite extra, så att man kan värma det nästa dag om man har det superstressigt. Pyt t p å säsongen s grönsake r En fräsch grönsaksrätt som går snabbt att laga, eftersom potatis och morot förkokas lite grann. FÖ R 2 PERSONE R 2-4 potatisar 1 morot 1 bit zucchini, 5-6 cm ev 100 g broccoli, bönor eller sockerärter 1-2 msk olja 100-200 g färsk spenat 1 tsk torkad dragon salt, peppar 1 msk balsamvinäger GÖ R S Å HÄR : » Skala och skär potatis och morötter i 2 cm stora tärningar. Förkoka i några minuter. • Skär zucchinin i stavar och dela broccolin i buketter eller ansa bönorna/sockerärterna. Skölj och strimla spenaten grovt. Woka eller fräs zucchini och broccoli i olja. Tillsätt de förkokta grönsakerna och spenaten. Låt fräsa en liten stund. Krydda med dragon, salt och peppar. Sprinkla över lite balsamvinäger. Servera gärna med en röra av keso, färska hackade örter, örtsalt och svartpeppar.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40