Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 RÖDA RÅRAKOR MED GRÄDDFIL OCH KNIPPL
ÖK Detta känns väldigt ryskt på något vis. Kanske man skulle pröva en saltgurka och en klick honung till dessa läckra knapriga rårakor? Råriv lika delar rödbeta och potatis. Blanda det rivna med salt och peppar. Smält en klick smör i en stekpanna och stek rårakorna som stora plättar. Vänd när du ser att kakan hänger ihop. Servera med en klick gräddfil eller créme fraiche, med de ryska tillbehören ovan, eller med en rejäl driva salladslök eller purjolök. För extra mättnad passar det att servera bakad potatis och en grönsallad vid sidan om. färstips. En god färs av rödbetor som kan användas till biffar eller "köttfärslimpa" gör du på lika delar kokt potatis och kokt rödbeta samt en inlagd rödbeta som mals tillsammans. Bind färsen med ägg och potatismjöl. Servera biffarna med stekt lök och kokt potatis. SALTBAKADE RÖDBETOR - ENKLAST OCH GODAST Borsta rödbetorna försiktigt och lägg dem på en bädd av grovt salt i en långpanna eller i en stor ugnssäker form. Baka dem i 200°C i 20-40 minuter beroende på storlek. Vanligt rört smör är gott till rödbetorna, men en bit ost med kraftig smak till blir ännu godare. Rödbetorna har mycket egen sötma och passar väldigt bra ihop med en salt eller lite sträv ost. Prova dina nybakta rödbetor med en bit fårost mosad i matlagningsyogkjrt, eller en rejäl skiva nyskurenjmmesan. RODBETSCOUSCOUS Här har den underbara färgen verkligen fått en chans att dominera. Visst blir det vackert? Den goda couscousen får sig en rejäl smakkick av en het fruktsalsa. Couscousen gör du precis som vanligt. Koka upp 1 dl buljong eller vatten till 1 dl gryn. Blanda dock först i 1 riven, rå rödbeta den kokande buljongen innan du häller den över coucousgrynen. Låt det hela dra en stund och fluffa sedan upp kornen med en gaffel och värm eventuellt med en klick smör. fruktsalsan gör du på tärnad mango, om du har tillgång till det, annars går det lika bra med äpple eller päron. Ta lika delar tärnad mango/äpple och tomatkött samt lite strimlad rödlök. Lite finhackad vitlök och pepparfrukt ger hetta till salsan. Runda av med 2-3 msk sweet chilisås och ett par droppar balsamvinäger. Salsan kan stå och dra en stund före servering, men är precis lika läcker helt nygjord.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40