Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 lefs t ryjåjpe new llOL mis o get s
yo u th e it-foo d IT-branschen är hot. Den är expansiv. Nya företag ploppar upp, vissa blir mycket framgångsrika. Några har nyligen gjort succé på bl a Nasdaq-börsen (New York). Det är unga människor som behärskar IT-branschen. De är trendskapande på många områden. Givetvis kommer de också att påverka matsektorn. Förr eller senare. Redan nu trängs vissa av dem på Pontus in the green house, Bon Lloc och liknande trendkrogar. Därför har vi bett några av dessa IT-människor att bjuda på "the new hot stuff". Det blir en blandning av nudlar, haute cuisine och grönsakswok. Nudla r me d bif f & ingefär a Jättegott och extremt enkelt. FÖ R 4 PERSONE R 500 gram nötkött, tex biff eller lövbiff smör/margarin till stekning salt, peppar 1 gul lök 4 dl vatten 400 gram frysta wokgrönsaker 2 paket ramennudlar ä 100 g 1 tsk målen ingefära GÖ R S Å HÄR : Skär köttet i strimlor. Bryn i lite matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken. Stek den i matfett. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i de frysta wokgrönsakerna. Bryt ner nudlarna och tillsätt ingefära och nudelkryddpåsarna. Låt koka i 3 minuter. Eller koka grönsakerna och nudlarna var för sig enligt anvisningarna på förpackningarna. Krydda. Häll av buljongen från nudlarna och grönsakerna. Blanda nudlarna med kött och lök. Värm ev. Servera med någon schyst sås, exempelvis sweet chilisås. Miso har fått extra utrymme den här gången. Hela fyra sidor med itmat. Vi har frågat kända och ännu okända inom den expansiva it-branschen vad som är hett & trendigt just nu. Mattias Stridbeck är 25 år och arbetar som AD-assistent på Out There Communications (OT). Det blir många sena arbetstimmar, räddningen är ofta nudlar. Mattias har till och med gjort en webbsida om nudlar, www.noodles.nu. -Jag gillar nudlar helt enkelt. I början var det bara en kul grej, för jag hade ändå tänkt göra en webbsida. Att det blev nudlar beror på att jag tycker att det är en ganska bisarr snabbmat. Dessutom är förpackningarna så kitschiga. Men nu har jag verkligen fastnat i nudelträsket. Särskilt efter att ha provsmakat så många för betygsättningen på webbsidan. -O m jag sitter och arbetar sent, vilket är ganska vanligt, så har man ju ingen lust att stå någon timme i köket när man kommer hem. För den delen så är jag en riktig löser i köket. Om jag är sugen på lagad, god mat så får jag se till att bli hembjuden till några kompisar helt enkelt. -Jag hoppas i och för sig att det här är en fas. Senare i livet kommer jag förhoppningsvis att ha mer tid för matlagning, säger Mattias. -Nä r jag går på krogen, vilket tyvärr inte blir så ofta, försöker jag att gå på riktigt schysta ställen, som Gyldene Freden eller Bon Lloc. Eller ibland raka motsatsen, en riktigt sunkig restaurang där man kommer över en köttbit och en öl för 70 spänn. Det kan i vissa fall vara rena ryska rouletten i fråga om ätlighet. På lunchen blir det asiatiskt och ibland svensk husmanskost. Eller så kokar jag nudlar på jobbet, förstås. text: anna gidgård upplagning: tina hellberg foto: sara danielsson (mat) & magnu s ragnvid (porträtt) 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40