Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 LANGOS Langos kommer ursprungligen f
rån Ungern. Det är en sorts friterat vetebröd med potatis i degen. Missa inte att pensla det nyfriterade brödet med vitlöksolja innan fyllningen läggs på. Det är det som "gör det". FÖR 10 PERSONER DEG: 25 g jäs t 3 d l ljummet vatten 1 sto r kall, kokt potatis (ca 90 g ) 7 d l vetemjö l specia l 1 ts k sal t 1 dl mjöl til l utbakningen olja til l fritering VITLÖKSOUA: 4 stora vitlöksklyftor 1 dl solrosolja (elle r annan neutral olja) FYLLNING: 3 dl gräddfil 1 rödlök 100 g svar t stenbitsrom GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet. 2. Riv den kokta potatisen fint. 3. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter. 5. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden. 6. Låt svalna på galler med hushållspapper under. 7. Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen. Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40