Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Fest vid Fyrisån med Bjud dina vänner
på en annorlunda grillkväll i sommar, där grillade fiskspett och rökta räkor står på menyn. Att röka fisk och skaldjur är inte alls så svårt som man kan tro. Vi ger dig tipsen. • Solen glittrar i Fyrisån och de lummiga träden ger lite välbehövlig skugga. Vi befinner oss vid Ulva Kvarn utanför Uppsala, en gård där olika hantverkare tillsammans driver verkstäder och butiker. En av dem är keramikern Jana Kasselbäck, och det är han och hans fru Pernilla som står för maten denna eftermiddag. Pernilla Kasselbäck, eller Pillan som hon kallas, har drivit pub i centrala Uppsala. Hennes matfilosofi är klar: det ska vara roligt att äta, men man ska inte krångla till maten, de enklaste rätterna är oftast de godaste. Båda två älskar de matlagning, och så fort snön har smält åker grillen fram. Oftast är det just fisk som grillas. - Fisk går att variera så oerhört, med olika sorter och kryddor. Det godaste jag vet är nog färsk torsk direkt från havet, eller abborre, berättar Pillan där hon står vid grillen och förbereder en festmåltid till vännerna. Hon tycker om att ordna fester. Att planera maträtter, inköp och hur maten ska se ut är nästan lika roligt som själva festen.
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40