Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 FARSSPETT FÖR 10 PERSONER 800 g lamm
färs (de t går också bra med älgfärs eller nötfärs ) 2 gula lökar 2 kalla, kokta potatisar 2 tsk tomatpuré 1 lagerblad 1 tsk spiskummin 2 krm svartpepparkorn 1 krm kardemummakärnor 2 tsk satt 1 krm målen kanel 10 grillspet t a v trä GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att riva löken på grova sidan av rivjärnet ner i en bunke. Riv därefter potatisen likadant. 2. Blanda lök, potatis och köttfärs. Klicka i tomatpuré. 3. Stöt lagerblad, spiskummin, svartpeppar och kardemumma i en mortel. Stöt tills lagerbladet pulvriserats. Tillsätt kryddor och salt till färsblandningen och blanda väl. 4. Forma avlånga "korvar" av färsen och trä ett spett genom varje på längden. Stek i stekpanna eller grilla. Festivaltips: Stek eller grilla färskorvarna i förväg. Trä dem sedan på spett och värm på grillen. Praktiskt om man är många som ska äta. TZATZIKI Tzatzikin är mild och god till spetten. FÖR 10 PERSONER 1 liter naturel l yoghur t 1 slanggurka 1 tsk salt 2 msk pressad citronsaf t 1 tsk olivolja 1 msk pressad vitlök GÖR SÅ HÄR: 1. Häll hälften av yoghurten i ett kaffefilter. Låt rinna av i 20 minuter (den avrunna vasslan kan sparas till degspad). Upprepa proceduren med resten. 2. Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet och strö över saltet. 3. Låt stå i 10 minuter. Krama ur vätskan som bildats av gurkan ordentligt. 4. Rör ner gurkan i den avrunna yoghurten och blanda i citronsaft, olivolja och vitlök. RÖD GRILLSÅS Rött signalerar hetta. Den här grillsåsen har rejält med smak och hetta. FÖR 10 PERSONER 2 gula lökar 2 chili , hels t 1 röd spansk peppar och 1 jalapeno 1 burk krossade tomater 1 tsk socke r 1 tsk satt 1 grönsaksbuljongtärning GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och riv löken. Finhacka chilifrukterna. 2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull. Tillsätt lök, kryddor och buljongtärning. Koka upp och låt puttra några minuter. Servera antingen ljummen eller kall.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40