Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 BAKAD POTATIS MED CITRONSMÖR FÖR 4 PE
RSONER 4 bakpotatisar eller stora potatisar av mjölig sor t TILL SMÖRET: 1 citron 1 liten knippa färsk timjan eller annan örtkrydda 100 g smör GÖR SÅ HÄR: l.Sät t ugnen på 200°C. 2. Borsta potatisarna, stick ett hål i varje med en gaffel. 3. Ugnsbaka i 45-60 minuter, tills de är mjuka. 4. Skölj citronen. Riv det gula på citronskalet så fint som möjligt. Dela sedan citronen och pressa ut saften. 5. Finhacka timjan och blanda med citronrasp, citronsaft och smör. 6. Snitta ett kryss i potatisarna och tryck till. Klicka i citronsmöret. PILLANS LIMESPETT FÖR 4 PERSONER 300-400 g laxfilé 300-400 g marulk eller annan vi t fe t fisk TILL MARINADEN: 2 limefrukter 2 dl olivolja 2 klyftor vitlök 1/2 dl färsk hackad basilika 1 krm chilipulve r 1/2 krm kajennpeppar salt , vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skär fisken i 2 cm stora tärningar. 2. Pressa limesaften i en skål och blanda med övriga ingredienser till marinaden. 3. Lägg ner fiskbitarna. Låt fisken stå och dra i en timme. Rör om ibland så att alla bitarna tar smak. 4. Varva lax och marulk på blötlagda spett och lägg dem på grillen. 5. Grilla några minuter på varje sida. Vänd spetten så att de blir grillade jämnt runt om. Spetten kan med fördel serveras med en bakad potatis med citronsmör. FISK I FOLIEPAKET FÖR 4 PERSONER 600 g färsk torskfilé 4 potatisar 2 morötter 2-3 selleristjälkar 1/2 palsternacka 1 knippe persilja salt , peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skiva potatisen, slanta morötter, selleri och palsternacka. 2. Riv av 4 ark aluminiumfolie; de ska vara stora nog att linda in fisken i så att det inte läcker. 3. Börja med potatisen. Lägg skivorna på en yta ungefär så stor som fiskfilén, lika mycket till varje paket. 4. Lägg de övriga grönsakerna på potatisen. Varva med salt och peppar. 5. Lägg på torskfilén och klipp över persilja. 6. Vik ihop paketen så att vätskan inte kan rinna ut. 7. Lägg paketen på grillen i 30-45 minuter.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40