Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Lättlagat till lunchen Har fiskafäng
et varit lyckat? Abborre, gädda, strömming, gös eller torsk? Då gäller det att snabbt och enkelt röra samman en god sås som blir kronan på verket till den nystekta fisken. GODASTE SÅSEN FÖ R 4 PERSONE R ca 1 Vi dl créme fraiche eller gräddfil Vi dl majonnäs 1 msk honungssenap Vi litet syrligt äpple 1 liten ättiksgurka 2 msk finhackad gul lök 2 msk hackad dill 2 msk kapris salt, nymald svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör samman creme fraiche, majonnäs och senap. 2. Kärna ur och skär ett oskalat äpple i mycket små, fina tärningar. Skär gurkan likadant. 3. Blanda ner äpple, gurka, lök, dill och kapris i såsen. 4. Smaksätt med lite salt och peppar. Såsen kan köras i matberedare eller mixer om man vill ha den helt slät. 5. Låt såsen stå en stund i kylen innan den serveras. Tips! Fiskfiléer behöver bara vändas i mjöl och sedan stekas i smör, margarin eller olja i medelhet panna. • Om fisken steks för länge blir den torr och tappar smak. • Måste fisken vänta på såsen och potatisen är det bäst att lägga den i folie och varmhålla i ugnen på knappt ioo°c. • Den mesta fisken ska ätas så färsk som möjligt, men vissa större fiskar vinner på lagring.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40