Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 EGENROKT LAX Laxen behöver rökas läng
re än räkorna, eftersom den röks färsk. Laxen får absolut inte brännas; det är viktigt att kontrollera att röken inte blir för varm. Fisken smakar dessutom bättre om den röks svalare under en längre tid. Det är lagom varmt om det går att lägga handen på röken utan att man bränner sig. Lägg inte 1 alla briketter på en gång, utan lägg ner i omgångar (använd en grill för att "tända" dem). Reglera värmen med lufttillförseln (hålet) nertill. FÖR 4 PERSONER 600-700 g laxfilé eller 4 stora laxkotlette r 2 tsk gourmetsal t GÖR SÅ HÄR: 1.Salta laxen, gärna redan kvällen före, men åtminstone 2-3 timmar före rökningen. 2. Starta röken enligt instruktionerna här bredvid. 3. Skär laxen i portionsbitar. 4. Lägg bitarna på gallret och sänk ner det i röken. Lägg på locket. 5. Rök laxen 1-11 / 2 timme. Vänd bitarna med jämna mellanrum och se till att röken inte är för varm. Ta upp laxen när den är tillräckligt tillagad. 6. Servera med färsk kokt potatis och en kall örtsås eller Pillans spenatsås. PILLANS SPENATSAS FÖR 4 PERSONER 500 g färsk bladspenat 2 vitlöksklyfto r 1/2 gu l lök matfett til l stekning 2 dl créme fraiche GÖR SÅ HÄR: 1. Förväll spenaten snabbt i kokande vatten. Hacka den. 2. Skala och hacka löken. 3. Fräs spenat, lök och pressad vitlök i en panna med lite matfett så att löken får färg. 4. Rör ner créme fraichen och värm såsen utan att låta den börja koka. Servera till tex lax. AIOLI FÖR 4 PERSONER 1 tsk dijonsenap 1 tsk vinäger 2 äggulor 2-3 dl rumsvarm olivolja 4-5 vitlöksklyfto r salt, kajennpeppar GÖR SÅ HÄR: l .S e till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. 2. Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen "tar" ordentligt. 3. Vispa tills all olja har gått ihop med resten. 4. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40