Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 LAXRORA MED POTATIS Här är mackan så
gott som en hel måltid, men det beror ju också på hur stor baguette man väljer. Lägg gärna upp mackorna i en korg eller på ett fat som kan fodras med smörpapper. Till en välfylld macka behöver du 100 g rökt lax i bit, 2 kokta potatisar, gärna mandelpotatis, samt en mild rödlök. Skär lax och potatis i tärningar och blanda med löken som strimlas. Blanda en dressing på 1 msk vitvinsvinäger som rörs ut med 1 tsk fransk senap. Droppa i 2-3 msk matolja och vispa tills såsen är slät och tjock. Blanda såsen med laxröran och låt stå kallt till servering. Garnera med salladsblad i botten på smörgåsen, dillkvistar och färsk frukt skuren i bitar. FRALLA FYLLD MED RÄKRÖRA Detta är min absoluta favoritröra. Massor av hårdkokta hackade ägg, finhackad rödlök och hackade räkor. En gnutta majonnäs, precis så mycket att det binder, samt rejält med nymald svartpeppar. Vill man lyxa till en sådan här anrättning kan man vända ner 1 msk forellrom, det blir jättegott. Även här gör en droppe citron och pyttelite vitlök underverk. Ställ hela härligheten kallt till servering och fyll smörgåsarna när det är dags att äta. Lägg upp i små fina korgar om du har, fodra med smörgåspapper och dekorera med grön kvist, extra lök samt en näve tacochips och frukt. KRAFTMACKA VASTKUSTMACKA Här har den klassiska västkustsalladen fått stå fadder för denna läckra macka. Västkustmackan fyller du Oj, vad det blev gott! Nu förstår jag vad man ska använda de frysta kräftstjärtarna till... Blanda tinade kräftstjärtar med majonnäs som smaksatts med hackad dill, ett par droppar sweet chilisås och en gnutta hackad vitlök, salt och peppar. Låt röran stå och dra en stund i kylen före servering så att stjärtarna tar åt sig smak. Fyll ett ljust eller mörkt portionsbröd med sallad eller endiveblad i botten och sedan en rejäl klick av den goda kräftröran. med en blandning på krabbpinnar, väl avrunna musslor och skalade räkor. Vänd ihop alltsammans med precis så mycket majonnäs att det binder. Ärter och sparris hör till salladen och kan antingen vändas ner i smeten eller läggas ovanpå som på bilden. Krydda fyllningen med salt, peppar samt ett par droppar citronsaft. Förvara svalt fram till uppläggning och servering. Baguette eller ciabattabröd passar bra. Bottna med sallad, tomat eller gurka och lägg upp som på bilden.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40