Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Machebueno! Machebueno! Va gott! säg
er italienarna om denna cremolatakyckling som här serveras med majs och färskpotatis. Det är en sommarfräsch rätt som passar perfekt till en enklare lunchbjudning. CREMOLATAKYCKLING MED SPENAT OCH MAJS FÖR 4 PERSONER 1 kg kycklingbitar, lår eller bröst i majskolvar 500 g små fina färskpotatisar 125 g saltat smör 1 dl färsk oregano eller 1 tsk torkad 1 dl hackad bladpersilja 4 vitlöksklyftor saft och skal av 1 citron 100 g parmesanost salt och svartpeppar 400 g bladspenat olivolja att steka i gö r s å här : Snitta skinnet på kycklingen. Bryn delarna i olja tills de fått fin färg. Salta och peppra. Dela och koka majskolvarna i lättsaltat vatten. Borsta och koka potatisen. Koka upp 1/2 dl vatten och vispa ner smöret i omgångar till en fin såskonsistens. Smaksätt med oregano och svartpeppar. Dra kastrullen från värmen och vänd försiktigt ner potatis och majs. Håll varmt. Grovhacka persiljan och vitlöken, riv citronskalet till cremolatan. Hetta upp stekpannan. När det riktigt fräser i pannan, strö över cremolatablandningen och blanda så att det fördelas jämnt i pannan. Pressa över saften från citronen. Fräs spenaten hastigt i olivolja i en kastrull och smaksätt med salt och peppar. Fördela spenaten på 4 varma tallrikar. Lägg kycklingen på spenaten och lägg på en generös sked med cremolatablandning. Lägg sedan på majsen och potatisen med lite av såsen. Hyvla eller riv parmesanost över och garnera med några kvistar färsk oregano. Servera gärna med en extra citronhalva. KRYDDIG FRUKTKOMPOTT MED VANILJ MASCARPONE Skär ut skinnfria klyftor (filéer) från 2 apelsiner, eller klyfta apelsinerna och skär i tärningar. Klyfta 1 liter jordgubbar (500 g). Blanda frukterna i en skål. Mixa 1 liter jordgubbar (500 g) med saften från 1 apelsin.Tillsätt 3 krm kanel, 2 krm målet pomeransskal, 1/2 dl råsocker och Sänk därefter värmen och låt kycklingen steka i 20—25 minuter.Vänd på kycklingbitarna efter halva tiden.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40