Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 J i • GOTT ATT VETA. ICA-butiken är f
ör många bland det mest svenska man kan tänka sig. Visst är det så, och vi inom ICA har en stark inriktning på lokalt producerade varor. Men handeln är också i hög grad internationell. Import eller inte - ICA ställer krav på leverantörerna. Vi gör kvalitetskontroller och tester för att se att varorna håller vad de lovar. Några av våra verkligt pålitliga kvalitetsmärken är utländska. Jag tänker tex på Irish Nature - ICA-handlarnas varumärke för irländskt kött. Gårdarna är strikt utvalda och besöks regelbundet av kvalificerade inspektörer som bedömer uppfödning, djurhälsa, foder etc. Här finns inte belgisk blå, ingen antibiotika i fodret, och galna ko-sjukan har aldrig varit i närheten av dessa djur. Faktum är att det här köttet även vunnit smaktesten. Visst är det gott att veta vad man äter! Koland Fahlin Koncernchef ICA Trende r så* t o a AV TON Y WALLI N Ringblommor, rosor, krasse... Det prunkar i rabatter, urnor och balkonglådor. Vackert, ja visst, men faktiskt gott också. Många av våra vanligaste blommor är ätliga och kan användas för att sätt lite extra piff på maten. Rosenbladen smakar som rosorna doftar, ringblommorna och krassen bjuder på lite kryddig smak. Vill man ha fler kryddiga blomsmaker så låter man örtkryddorna gå i blom innan de plockas. Då blir det både smakrikt och vackert. Timjan tex finns i många varianter som piffar upp såväl grönsaker som kött och fisk. Isop är en vacker, lite gammeldags örtkrydda med en pikant smak som passar i sallader och grönsakssoppor. Har man kryddiga eller ott • LAT! Högsommar, semester och trångt kök. Då ska vi inte konstra till matlagningen. Skiner solen, som vi får hoppas, vill jag helst undvika köket. Givetvis är det grillen som då får bli sommarspisen. Enformigt? Nej, inte alls. Jag har upptäckt att med en klotgrill av enklare modell kan man laga det mesta. Grill, barbeque och "ugnsbakning" det är bara att välja. Rökspån ger extra krydda åt barbeque, då behövs grill med lock som ger en långsam tillagning där röken stängs inne. Grill, då får det vara lite mer fart på kolen. Marinader och grilloljor ger extra smak. Med aluminiumfolie kan man "ugnsbaka". Det blir inte trist. Är man lat, som jag är, så lägger man upp all mat på en stor eller flera små skärbrädor. Sedan får var och en förse sig. Med en rejäl trancherkniv kan middagsgästerna själva skära upp kött och grönsaker. Lite disk, och lite besvär med serveringen. Var lat i sommar och njut av sol och grilldofter. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Fest vid Fyrisån med grill och rök 5 Bjud på en festlig matfestival i trädgården 11 Annas curry: En stark blandning 18 Lättlagat på italienska: Cremolatakyckling 20 Fika och lättlagad lunch som passar lata dagar Cathrine Schuck bjuder på smarriga Smögenmackor 26 Svala soppor för heta dagar 29 Kan vi lita på irländskt kött? 32 recept Aioli 7 pikanta blommor i salladen kan man välja salladsblad som är ganska neutrala. En riktig delikatess, som används mycket i Medelhavsländerna, är stora och vackert gula zucchiniblommor. De fylls ofta med färser av olika slag och ugnsbakas. Det blir både dekorativt och gott. Vill du odla ätliga blommor så fråga din fröhandlare om råd. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Svante Nilsson. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg . Red.sekreterare: Anna Gidgård. Red.assistent : Richard Carlsson. Annons : Tomas Kvist, 021-194535 . Redaktionsråd : Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg, Christer Åkerberg. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630,11 3 8 4 Stockholm. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post : tony.\vallin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring: 033-474790 . Receptfrågor : ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . Bakpotatis med citronsmör 8 Billiga veckan-rätter 34 Bärmuffins 23 Cremolatakyckling 20 Falafel med yoghurtsås 12 Fisk i foliepaket 8 Fisksås 24 Friterade potatisskal 12 Fruktkompott 20 Färsspett 15 Grillspett 14 Grillsås & tzatztki 15 Hallonsoppa 29 Kick-startsoppa 31 Langos 13 Limespett 8 Mandelsoppa 31 Paprikasoppa 30 Persikosoppa 30 Prego 14 Rök själv räkor och lax 6 Smögenmackor 27 Snabbkaka 18 Spenatsås 7 ring & skriv ICA Kundkort: 033-474790. Övriga frågor, vardagar 9-16: 020-833333. Adress: Buffé, Box 6630, 11384 Stockholm. ICAs hemsida når du på: www.ica.se innehåll
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40