Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG: Korv- och bönsallad (4 port)
L Tina i paket gröna bönor (ca 200 g) och skär dem i mindre bitar. Om färska bönor används snoppas de och förvälls i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Kyl dem. Blanda de gröna bönorna med 1 burk röda bönor utan spad (400 g), 1-2 strimlade selleristjälkar, 1 burk vita bönor utan spad (400 g) och 4 wienerkorvar skurna i skivor. Blanda en dressing på 4 msk vinäger, 6 msk olja, 1 msk fransk senap, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk krossade senapskorn och lite salt. Häll dressingen över och ställ salladen att dra ca 10 minuter. Servera med bröd. TISDAG: Pasta gorgonzola (4 port) Koka ca 280 g pastafjärilar enligt förpackningens anvisning. Förväll ca 1 kg spenat i lättsaltat vatten. Grovhacka spenaten. Blanda spenaten med den avrunna pastan och smula ner ca 100 g gorgonzolaost som får smälta i den varma pastan. Krydda med peppar. Servera med en blandad sallad. ONSDAG: Kryddig spätta (4 port) Tina i paket spättafilé (ca 600 g). Krydda fisken med 1 tsk salt, 1 krm peppar och 2 tsk pressad citronsaft. Vänd dem sedan i en blandning av 1/2 dl hackad dill, 1/2 dl hackad persilja, 1/2 dl vetemjöl, 2 ägg, 2 msk grädde. Värm 2 msk olja i en panna och stek fisken gyllengul på båda sidor. Servera med kokt potatis och en sås på gräddfil blandad med hackad gräslök. Billiga veckans matsedel TORSDAG: Sparris- och körvelsoppa (4 port) från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion . Smält 2 msk margarin eller smör i en gryta stor nog för soppkök. Pudra över 2 msk vetemjöl. Rör om och späd med 8 dl grönsaksbuljong (tärning). Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt 1-2 dl grädde och 1/2-1 dl hackad körvel. Mixa ev soppan och tillsätt 1 burk grön hel sparris å ca 330 g. Smaka av med 1/2-1 tsk salt, 1 krm peppar och 1-2 tsk pressad citronsaft. Servera med gratinerad ostsmörgås. FREDAG : Filégryta från östern (4 port) A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r IC A Provkö k Foto : Arn e Adle r Strimla 400 g fläskfilé. Bryn i 2 msk olja. Salta och peppra köttet. Kärna ur och tärna grovt 1 röd paprika och skiva 250 g champinjoner. Strimla ca 500 g sommarkål. Lägg ner detta i grytan och låt fräsa med några minuter. Häll på 2 dl köttbuljong (tärning) och 3 msk chilisås. Krydda med 1 tsk salt, 1 tsk rosmarin och 1 krm peppar. Låt småkoka 5-10 minuter. Garnera med rosmarin. Servera med ris och ev sallad.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40