Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 PERSIKOSOPPA FÖ R 4 PERSONE R 3 dl v
atten 1 dl sött vitt dessertvin Vi dl socker 1 vaniljstång Vi tsk stötta kardemummakärnor 3 burkar persikor å 42 0 g GÖ R S Å HÄR : 1. Koka upp vatten, vin och socker. 2. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt vanilj fröna tillsammans med de stötta kardemummakärnorna. Lägg i persikorna och koka i io minuter. 3. Låt svalna och mixa till en slät soppa. Servera kall och garnera gärna med blåbär och/eller en mvntakvist. PAPRIKASOPPA FÖ R 4 PERSONE R 3 stora röda paprikor 2 morötter 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 dl vitt torrt vin 3- 4 dl vatten 1 tsk chipotlepasta* eller 1 krm chilipeppar salt och peppar lite socker 5 dl tomatjuice GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 275°c, "grill". 2. Kärna ur paprikorna och klyfta dem i 4 delar. Rosta på grillgallret högst upp i ugnen ca 15 minuter tills skalen är svartbubbliga. Ta ut och lägg i plastpåse så blir de lättare att skala. 3. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs först morötterna en stund, sänk värmen och tillsätt lök och vitlök. Låt det bli mjukt under omrörning utan att ta färg. 4. Slå på vin och vatten och tillsätt chipotlepastan*. Låt koka under lock ca 15 minuter. Salta och peppra efter smak samt tillsätt lite socker för att höja smakerna. Låt kallna. 5. Skala under tiden paprikorna och tillsätt dem. Mixa alltsammans och häll i tomatjuicen. Smaka av. 6. Servera soppan kall, ev med lite olivolja och balsamvinäger. Om soppan blir för tjock, späd med vatten eller lite tomatjuice. Färska persiko r är godas t som d e är, därfö r har v i an - vän t burkpersikor . Fi n sma k av vanil j och kardemumma . Papriko r får en hel t annan smak när d e rostas i ugnen . itaktig o< ^ Konsistensen bli r mjuk och ^ ^ smaken sötaktig oc h fyllig .
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40