Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 FOTO: JOEL WÅREUS Skri v elle r e-po
^t a Adress: Buffé/an nas curry Box 6630,113 84 Stockholm e-post: anna.gidgard@publ.ica.se Londontips Om du ska till London i sommar, besök Books for Cooks på 4 Blenheim Crescent, en liten tvärgata till Portobello road. En helt underbar affär fylld med kokböcker för alla smaker. Varje dag lagar de också till några av de läckra recepten. Allt enligt tips från Marita Dahl i Malmö. Läså r DIALOG: Va d ä r pest o undrar Gerd Rölander. Pesto är en italiensk örtröra som finns i många livsmedelsbutiker. Man använder den som sås till nykokt pasta eller som smaksättare i såser och grytor. Hemgjord pesto är jättegott och enkelt att göra. Om du har en mixer så lägger du bara ner alla ingredienserna i den och kör till en slät massa. Min pesto innehåller mer ost och nötter än många andra recept, det ger en fastare konsistens. Det här behövs till en burk pesto: Bladen från en stor kruka färsk basilika, 100 g pinjenötter (valnötter fungerar också), 200 g parmesanost i bit, 3 vitlöksklyftor, 1 dl olivolja, salt och peppar. Det går också att finhacka basilika, vitlök, nötter och parmesanost och sedan blanda med olivoljan. Ställ kallt så håller den sig en vecka i kylskåp. Hemgjord pesto är trevligt att ge som gåbortspresent. TRENDIG - IGEN! Innedrycken på andra sidan jord klotet är Kahlua and milk. I ett glas lägger man två isbitar, häller i i del Kahlua och fyller på med 4 delar mjölk. Drinken ska serveras iskall. En hit från 1970-talet. SUPERSNABB EFTERRÄTT Ta en kula vaniljgräddglass och häll över en matsked Kahlua. Det är fler och fler som är allergiska eller känsliga mot mjölk. Det här är ett perfekt recept på vaniljsås utan mjölk. Sol - havre kan ersätta mjölk i de flesta recept. Kokos - oc h vaniljså s Vispa ner 2-3 påsar kokmarsan (20-30 g) i 6 dl solhavre i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 2 msk socker och 1 -2 msk kokos. Kyl såsen. Servera till fruktsallad eller paj. Räcker till 4 personer. 18 1A Webbadresser me d anknytning till mat och dryck. Självklart kan vi inte ta ansvar för att alla recept är riktiga. www. drchilie. com itipset Här kan man läsa (på engelska) hur man odlar sina egna chilifrukter. Om du undrar vad det är som gör chili så starkt så får du svar på det också. www.rival.se Det här är en bra sida för dig som planerar att besöka Stockholm i sommar. Här får du senaste nytt om vad som är på gång i stan; krogtips, evenemang, museer, utställningar... www, nojesjjuiden.se Utifrån städerna Malmö/Lund, Göteborg och Stockholm finns texter om nytestade krogar, bästa klubbarna, veckans skivsläpp, filmpremiärer och nättips. En jättebra sajt. FOTO: PELLE BERGLUND Buffé 7/1998 Snabb - kak a fl 1 Oj, det ringer på dörren, och inget finns det att bjuda på till kaffet. Den här kakan tar cirka 5 minuter att göra och behöver 30 minuter i ugnen. Alltså strax över en halvtimme från start till mål. Koka kaffet medan kakan gräddas. Receptet kommer från Lotten Wahlström i Lycksele. Gör så här: • Sätt ugnen på i75°c. • Rör hastigt ihop 2 ägg och 2 1/2 dl socker. • Smält 75 g smör eller margarin och tillsätt omväxlande med 2 1/2 dl vetemjöl. Rör om väl, men inte mer. • Häll smeten i smord, bröad form med löstagbar kant. Strö över ca 3 dl bär (tex röda vinbär eller hallon) och grädda i ca 30 minuter. Bäst a bullarna ? Det kom e-post från Heidi Raimund i Göteborg. Hon tipsade om Café Ferdinand i Lysekil som har Västkustens bästa kanelbullar. Nu har jag varit där och tittat, och förmodligen stämmer det; kanelbullarna är både stora och läckra. Kaféet, som ligger i ett litet gult hus i en kullerstensgränd, drivs av Anna Svensson som har arbetat som kallskänka på Restaurang 28+ i Göteborg. Adress är Gamla Strandgatan 20 i Norra hamnen. Öppet fram tills skolorna startar, sedan är det öppet för beställningar. "Ostron är bra mat om man ska ersätta förlorad zink, vilket behövs for den manliga fruktbarheten."
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40