Buffé 1
VINJETT LIMEKYCKLING MED RISNUDLAR 4–6 PERSONER /
30 MIN INGREDIENSER › 750 g kycklingfilé 2 msk smör 2 tsk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice 1 hönsbuljongtärning 4 dl crème fraiche 2 dl vatten 2 msk japansk soja 2 msk honung ca 400 g risnudlar 1 dl finhackad persilja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Strimla kycklingen och krydda med ½ tsk salt och ½ tsk peppar. 2. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna med höga kanter tills den får fin färg. 3. Vispa ihop limejuice och -skal, smulad buljongtärning, crème fraiche, vatten, soja och honung i en skål. Häll blandningen över kycklingen i stekpannan och låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter under lock. 4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera limekycklingen med de nykokta nudlarna. Toppa med persilja. Receptet på limekyckling har funnits med mig sedan jag var liten. BAKAD RISOTTO MED SALAMI 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER JESSICA FREJ BOR: Nacka. ÅLDER: 29 år. GÖR: Entreprenör, kokboksförfattare och designer. AKTUELL MED: Kokboken Hur lätt som helst, HarperCollins Nordic. INSTAGRAM: @jessicafrej 2 bananschalottenlökar 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 25 g smör 8–9 dl kokhett vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 4 dl avorioris ½ dl vispgrädde 1 dl vitt vin 8–10 tunna skivor fänkålssalami 2 krm salt 2 krm svartpeppar riven parmesan, olivolja och färsk timjan att toppa med 14 BUFFÉ #9/2018 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Skala lök och vitlök. Skiva lök, vitlök och selleri tunt. 2. Fräs lök, vitlök och selleri i smöret ca 2 minuter i en kastrull med lock som tål ugnsvärme. Häll i vatten, buljongtärning, ris, grädde, vin, salt och peppar. Riv över salamin. 3. Sätt på lock och ställ in i mitten av ugnen 30 minuter. Strö över parmesan, timjan och ringla över olja. Se receptbild på sidan 13.