Buffé 1
VARDAGSMAT TIPS! Hittar du inga kantareller? Det
går lika bra att använda annan svamp, såsom trattkantarell eller skogschampinjon. KANTARELLPASTA MED DILL 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 400 g tagliatelle 500 g kantareller 2 msk smör 1 riven vitlöksklyfta 2 dl vispgrädde 2 dl riven Västerbottensost ½ dl hackad dill salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av kokvattnet. 2. Ansa eller skölj kantarellerna noga. Stek kantarellerna på hög värme i smöret ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken, 2 krm salt och 1 krm peppar och fräs ytterligare några minuter. 3. Häll i grädde och kokvattnet och låt koka några minuter. Rör ner pastan och osten. Toppa med dill. PUMPAPLÅT 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 ½ kg butternutpumpa 4 vitlöksklyftor 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar 400 g färsk chorizo 200 g färsk grönkål 1 dl rostade macadamianötter 150 g getost eller fetaost olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Skala pumpan med kniv. Dela på mitten och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i små klyftor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpan med vitlök, ½ dl olja, salt och peppar. 2. Skiva chorizon och lägg på plåten. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. 3. Riv grönkålen i mindre bitar. Massera grönkålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10 minuter. 4. Toppa pumpaplåten med nötter och smulad getost eller fetaost. » 15 BUFFÉ #9/2018 ›