Buffé 1
VARDAGSMAT Vad är bra att alltid ha hemma? HAVREG
RYN Boosta smoothies, gör egen müsli eller använd istället för ströbröd i exempelvis köttbullar. NÖTTER OCH FRÖN Gör egen pesto eller müsli. Toppa sallader, soppor och pastarätter. GRÖTRIS OCH RIS Koka risotto eller gör sushi på grötris. OLIKA MJÖLSORTER Testa att byta ut vetemjölet i pannkakorna till andra mjölsorter. Baka bröd eller gör en matpaj. MATGRYN KOKOS- OCH CHOKLADGLASS GER 5 DL / ÖVER 60 MIN Vispa ihop 1 burk kokosmjölk, 400 ml, 1 burk kondenserad mjölk, ca 400 g, och 3–4 msk kakao eller 100 g smält mörk choklad. Häll i en form och frys i minst 6 timmar. Toppa med kokos, hackade nötter eller choklad. Såsom quinoa, bulgur och couscous. Passar perfekt som grund i sallader eller som tillbehör till de flesta maträtter. KONSERVER Kokosmjölk, krossade tomater eller andra konserver passar perfekt som bas till en gryta eller soppa. SMAKSÄTTNING Använd torkade kryddor, olja, vinäger och kylkonserver som smaksättning i maträtter. OST Riv osten, frys in och använd till gratänger och pajer. Eller använd osten i egen pesto. FRYSTA GRÖNSAKER Till soppa, gryta, wok eller pastasås. FRYSTA BÄR Koka sylt, gör smoothies eller mixa till en snabb glass. TIPS! Recept på enkla müslikakor hittar du på buffe.se 33 BUFFÉ #9/2018