Buffé 1
INSTAGRAM VINJETT Lager på lager av choklad Vem ä
lskar inte choklad? När Buffés läsare fick dela med sig av sina godaste chokladrecept på Instagram fastnade vi extra mycket för Simona Munteans chokladpannkakstårta med nutellakräm. PANNKAKSTÅRTA MED CHOKLAD OCH NUTELLA CA 10 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 dl vetemjöl 1 krm salt ¾ dl kakao 3 stora ägg 3 ¾ dl mjölk rapsolja till stekning färska blåbär, björnbär och florsocker till garnering Nutellakräm 5 äggulor 1 dl strösocker 3 msk vetemjöl 3 msk majsstärkelse 1 vaniljstång 3 ½ dl mjölk 1 ½ dl vispgrädde 2 dl hasselnötskräm eller nutella GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt äggen under vispning. Tillsätt mjölken, lite i taget under vispning och vispa till en slät smet. Låt smeten vila i 30 minuter. #mittbufferecept Varje månad samlar vi in era bästa recept på ett specifikt tema på Instagram. Håll utkik efter nästa utmaning på @tidningenbuffe, bidra med ditt bästa recept och få chansen att synas här! ”Jag gillar att göra saker annorlunda, att testa nytt och överraska. Familjens reaktion när jag bjöd på tårtan var underbar. Det är ju något förföriskt med choklad och de tunna lagren pannkakor.” Foto Beata Holmgren SIMONA MUNTEAN BOR: Södra Stockholm. ÅLDER: 50 år. FAMILJ: Make och två vuxna barn, dottern 22 år och sonen 19 år. GÖR: Ekonom, Instagrammar på @cookiesandsweetsbysimona och bloggar på cookiesandsweets.se. 19 BUFFÉ #9/2018 2. Hetta upp en pannkakspanna, ca 24 cm i diameter och pensla med olja. Stek sedan ca 16 tunna pannkakor. Lägg på ett fat och låt svalna. 3. Nutellakräm: Rör ihop äggulor och socker i en skål. Rör ner vetemjöl och majsstärkelse. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde och koka upp. 4. Häll gräddmjölken över äggblandningen under omrörning och häll tillbaka i kastrullen. Sjud under omrörning tills den tjocknar. Låt svalna. Blanda krämen med hasselnötskrämen. 5. Lägg två pannkakor på varandra på ett fat. Bred ut 2–3 msk nutellakräm. Fortsätt att varva tills pannkakorna är slut. Bred extra nutellakräm på toppen om det finns kvar. Ställ tårtan kallt till servering. Strö över bären och sikta över florsocker. TEXT LIV BOSSUYT RECEPT SIMONA MUNTEAN STYLING SARA AASUM HULTBERG FOTO PETTER BÄCKLUND