Buffé 1
N ICAs EGNA SIDOR I vått och torrt Extremtorka, g
rillförbud, slaktkö och foderbrist är ord som vi sällan behövt använda i Sverige förrän denna sommar. Vi på ICA har alltid värnat om våra bönder och 90 procent av vårt eget kött- och charksortiment är idag av svenskt ursprung. Det tänker vi fortsätta med. Just nu är det extra viktigt att köpa svenska kött- och mejeriprodukter. Ju mer svensk mat våra kunder köper desto mer pengar till bönderna – ett livskraftigt jordbruk bygger på vad du väljer att äta till middag ikväll. Skivad ost utan hyvel! Färdigskivad ost underlättar i vardagen – vare sig det är till frukostmackan eller ostbrickan. ICA lanserar nu 16 nya färdigskivade ostar i olika storlekar och lagringar, alla producerade på svensk mjölk. Bland ostarna återfinns favoriter som Folke, Herrgård, Grevé och Präst. Förpackningen är återförslutningsbar så att osten håller sig fräsch länge! Fiskgryta på menyn När hösten sakta närmar sig smakar få saker så ljuvligt som en mustig fiskgryta! Med färdigtärnad fisk blir det dessutom hur smidigt som helst. Prova vårt recept på krämig fiskgryta med lax och blåmusslor – ett gott och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 300 g frysta laxtärningar 450 g frysta blåmusslor ½ purjolök 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 2 morötter 1 palsternacka 2 msk smör 1 dl vitt vin 3 dl vatten 1 ½ msk konc fiskfond 2 dl vispgrädde ½–1 msk majsstärkelse 150 g salladsärtor 1 dl hackade blandade örter, t ex basilika, persilja, gräslök salt, svartpeppar saffransaioli till servering GÖR SÅ HÄR 1. Tina laxen och musslorna. 2. Skölj, ansa och skiva purjolöken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala morot och palsternacka och skär i tärningar. 3. Fräs purjolök, vitlök och chili i smöret ca 5 minuter på låg värme. Tillsätt morot och palsternacka och fräs ytterligare några minuter. Häll på vitt vin, vatten, fond och grädde. Låt koka ca 15 minuter på svag värme. Blanda ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner. 4. Tillsätt lax, musslor och salladsärtor. Låt sjuda ca 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner örterna och servera med aiolin. 34 BUFFÉ #9/2018 R I C A s E A G S I D O