Buffé 1
VINJETT KOLJA MED KAPRIS, RÖDBETOR OCH BRYNT SMÖR
4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 kg delikatesspotatis 4 portionsbitar koljafilé, ca 600 g 2 msk + 100 g smör 4 tsk kapris 8–10 hela inlagda små rödbetor salt, svartpeppar dillkvistar GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. 2. Sätt ugnen på 150°C. Krydda fisken med ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Lägg i en smord ugnsform och fördela 2 msk smör över. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 15 minuter, innertemperaturen ska vara ca 56°C. 3. Bryn 100 g smör i en kastrull. Servera fisken med potatis, kapris, rödbeta och brynt smör. Toppa med dill. › TIPS! Recept på isterband med gräddstuvad spetskål och dill hittar du på buffe.se. BAKAD LAX MED GETOST 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 4 portionsbitar laxfilé à ca 140 g 1 dl russin 150 g getost 1 dl pinjenötter 1 msk olivolja salt, svartpeppar blandsallad till servering 1. Sätt ugnen på 150°C. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. Skär ”fickor” i laxen och peta ner russinen. Smula över getosten och toppa med pinjenötter. Ringla över olivolja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 2. Ställ formen i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills innertemperaturen är ca 56°C. 3. Flytta formen högre upp i ugnen, höj temperaturen till 225°C och slå på grilleffekt i 2–3 minuter så att nötterna får lite färg. Servera med en blandsallad. 17 BUFFÉ #9/2018