Buffé 1
VARDAGSMAT TORTILLAPIZZA MED CRÈME FRAICHE OCH KR
ONÄRTSKOCKA 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 4 stora tortillabröd 1 burk marinerade kronärtskockor, ca 200 g 2 dl crème fraiche, yoghurt eller färskost 2 dl majskorn (frysta eller på burk) ca 12 sardellfiléer 2 dl riven mozzarella 1 tsk torkad rosmarin 2 krm salt ruccola att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Skär kronärtskockan i mindre bitar. Lägg tortillabröden på bakpappersklädda plåtar. Bred på crème fraiche, yoghurt eller färskost på tortillabröden. 2. Toppa med kronärtskocka, majs, sardeller och mozzarella. Krydda med rosmarin och salt. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter. Toppa med ruccola. TIPS! Servera gärna med cornichons eller saltgurka. VILTSKAVSGRYTA MED SVAMP 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 1 förp ren- eller viltskav, ca 240 g 250 g svamp (fryst eller på burk) 2 msk smör 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 1 buljongtärning 2 tsk dijonsenap 1 tsk torkad timjan 1 dl frysta lingon 3 msk lingonsylt eller svartvinbärsgelé 1 msk fryst persilja salt, svartpeppar frysta haricots verts eller broccoli till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka löken. Fräs lök, renskav och svamp i smör tills löken mjuknar och allt får lite färg. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning, senap och timjan. Låt koka ca 5 minuter på svag värme. 2. Tillsätt lingon, sylt eller gelé och persilja. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 3. Servera med kokta eller stekta haricots verts eller broccoli och gärna ris. 32 BUFFÉ #9/2018 ›