Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 VARM SANGRIA Vill du ha ett alkoholf
ritt alternativ så byt ut rödvinet mot svartvinbärsjuice och minska lite på sockret. FÖR 8 PERSONER 1 1/2 dl socker 2 dl apelsinjuice, färskpressad eller från tetra med fruktkött 2 dl vatten 2 flaskor rödvin å 75 cl 2 kryddnejlikor 2 citroner 2 apelsiner GÖR SÅ HÄR: 1. Värm socker, apelsinjuice och vatten i en kastrull och rör om tills sockret löst sig. 2. Tillsätt rödvin och kryddor och hetta upp till kokpunkten. Häll upp i termos. 3. Skär citron och apelsin i bitar. Lägg några citrusfrukter i varje glas, häll på den heta sangrian. För alla? Ja. TUNNBRODSRULLAR MED LAX OCH WASABI En både festlig och enkel förrätt att samlas kring. Wasabi är den japanska varianten av pepparrot, och om den skulle kännas för exotisk går det mycket bra att byta mot riven pepparrot. 2 0 STYCKEN 200 g färskost 1 - 2 tsk wasabipasta eller riven pepparrot 2 skivor tunnbröd 250 g tunt skivad kallrökt lax 1 knippe gräslök GÖR SÅ HÄR: 1. Rör samman färskosten och wasabipastan/pepparroten. 2. Bre ett tjockt lager färskost på tunnbrödet och fördela laxskivorna ovanpå. Finhacka gräslöken och strö över. 3. Rulla ihop från långsidan och slå in i tättslutande plastfolie. Låt den ligga i kylen ett par timmar (gärna över natten). Skär den i ca 2 cm tjocka skivor strax före servering. För alla? Rullarna innehåller mjölk, gluten och ev även ägg. Kontrollera alltid färdiga produkter som bröd och wasabi. Ändra så här: Gör mjölkfritt genom att utesluta färskosten och i stället använda mjölkfritt margarin. Kontrollera att brödet är mjölkfritt. Använd glutenfritt bröd vid celiaki. Kontrollera att inte brödet innehåller ägg vid ev allergi. GETOSTFYLLDA SMÖRDEGSKNYTEN Inbakad chévre med pinjenötter smakar jättegott till den varma sangrian. 16 STYCKEN 275 g färdigkavlad smördeg 8 marinerade soltorkade tomater 150-175 g kantfri getost 1 dl pinjenötskärnor 1 ägg GÖR SÅ HÄR: LSät t ugnen på 200°C. 2. Finhacka tomaterna (utan oljan). Rör samman getosten med tomater och hälften av pinjenötskärnorna. 3. Dela smördegen i 18 fyrkanter, ca 7 x 7 cm. Lägg en klick av fyllningen på varje och vik ihop till knyten. Nyp ihop kanterna. 4. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på resten av pinjenötterna. Grädda i ca 20 minuter. För alla? Receptet innehåller gluten, mjölk och ägg. Bjud allergikern så här: Glutenfria digestivekex med en bit chévre doppad i rostade pinjenötter vid celiaki. Äggfria kex med samma ost och nötter som ovan vid äggallergi. Mjölkfria kex med en klick äkta majonnäs och räkor eller rökta musslor.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38