Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 PERSIKA- OCH HALLONPAJ Den här somri
ga bärpajen ger en försmak av vad som komma skall. Den kan med fördel lagas en dag 1 förväg. FÖR 8-1 0 PERSONER PAJSKAL: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk socker 1 äggula FYLLNING : 1 vaniljstång 4 äggulor 4 dl créme fraiche 1/2 dl socker 2 burkar persikor, å ca 400 g 200 g hallon, gärna färska GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa samman mjöl och smör till en grynig massa. 2. Tillsätt socker och äggulan och arbeta ihop till en deg. Slå in den i plastfilm och låt den vila i kylen i 1 timme. 3. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord. Klä en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter, och nagga degen. 4. Förbaka pajskalet i 10 minuter. 5. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa samman äggulor med créme fraiche, socker och vaniljfröna. 6. Häll ut smeten i pajskalet. Låt persikorna rinna av. Fördela dem och hallon på pajskalet. 7. Grädda klart i ugnen, 175°C i ca 30 minuter. Låt svalna, ställ sedan kallt. Pajen blir godare om den får stå till sig över natten. För alla? Desserten innehåller gluten, mjölk ocTFIgg. Andra så här: Baka ett glutenfritt pajskal och följ för övrigt receptet på fyllningen, så kan den med celiaki vara med och njuta. Servera enbart persikor och hallon med mjölkfri sorbet till den som inte tål mjöik. Den som inte tål ägg kan bjudas på samma frukt och bär, plus vispad grädde eller äggfri sorbet. Desserten kan dessutom serveras i ett pajskal som inte innehåller äggula.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38