Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Annas curry FOT O PEP E NILSSO N Ski
cka Brev, fax eller e-post till: Annas curry Box 6630 11384 Stockholm Fax: 08-728 23 37 anna.gidgard@forlaget.ica.se Nu är det rast! Visst är de t ofta rikapausen ma n sitte r och längta r till nä r ma n ä r på kurs eller möte? Run t o m i Sverige bakas och lagas de t infö r årsmöte n oc h cirkelträffar. Värmland s konsthantverkar e har gjor t en bo k me d de n god a pausma t d e haft på sina möten . Allt frän gratänge r till fikabröd . Hotta upp sillen Skär rödlök i ringar och morot i små, små tärningar och lägg ner i den färdigköpta inlagda sillen någon dag före servering. Det blir mer smak och ser hemlagat ut. Svenska Köket P å bilde n se r v i båtskå l me d åror : Per-Eri k Aronson . Du k oc h servetter : Margareth a Essén-Hedin . Äggkoppar : Ull a Nilsson . Kyckling : Hildegu n Martinsen-Jones . REKLAMSALLAD FÖR 10- 1 2 PERSONER 2 liter kokt kall potatis 1 dl hackad purjo 3 1/2 dl hackad blekselleri 6 hårdkokta ägg 2 dl grovt skurna rädisor 2 dl grovt hackad grön paprika DRESSING: 2 dl mild yoghurt 1 dl lättmajonnäs 2 msk senap 1 dl gräslök salt, peppar GÖR SÅ HÄR: Blanda ihop alla ingredienser till salladen och dressingen semarat. Häll dressingen över salladen och låt stå kallt före serve*ng. En svensk köksresa Jan Gradvall har skrivit och Malin Söderström från kocklandslaget har sammanställt recepten i den fina boken Svenska köket - Femtio klassiska recept (ICA Bokförlag). Det är en resa genom Sverige med allt som känns svenskt. Från kalla fiskrätter som sill och gravad lax, till delikata wallenbergare och världsberömda svenska köttbullar. Dessutom exotiska godsaker som semlor och pepparkakor. Om recepten är lika bra som bokens foton och form lovar är det en succé. Drink från Italien Martini Flash är en näst intill alkoholfri variant av det berömda italienska Astivinet. Sanpellegrino är en halvtorr, vit aperitif från Italien med fin och frisk bitterhet. Summer in the City Räcker till ca 10 glas å 20 cl Blanda 1 flaska Martini Flash, 6 flaskor Sanpellegrino Bitter dry och 7 dl bitter lemon. Servera med stora isbitar och körsbär i glasen. Glöm inte potatisen! När Maria var student i Paris var det potatiskakan som räddade ekonomin. Hon åt den ofta som huvudrätt med lite sallad till, men den passar förstås bra som tillbehör till kött också. Den är superenkel, billig och kanongod. Skala och riv potatis. Krama ur vätskan. Salta och peppra och stek sedan på medelgod värme i smör, kanske 5 minuter per sida, beroende på tjocklek. • Med pressad vitlök blir den ännu godare. • Med stekt bacon i småbitar som blandas i potatissmeten blir det en hel måltid. • Torrostade sesamfrön i smeten gör den perfekt till anka. • Grön potatiskaka får du genom att mixa örter med olja och tillsätta det. webbtipset www.wineline.se Tips och texter o m ma t oc h dryck. Gjord för riktiga livsnjutare , säger d e som gjor t sidan . www.frebaco.com Recep t med couscous , matvete , råris och havregryn .
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38