Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 "BLONDA" VARPIZZOR MED COLESLAW Ibla
nd är det bara trevligt att göra något nytt. Som i det här fallet att få slippa de vanliga och ganska trista pizzasmakerna. Detta känns mer vårfräscht. Grädda gärna pizzorna avlånga som på bilden, det blir lätt att skära och passar perfekt för buffé och picknick. FÖR 4 PERSONER pizzabotten (ditt eget favoritrecept eller från mix) FYLLNING: 1 palsternacka 1 gul lök 1 selleristjälk 1 zucchini, ca 200 g 1 gul paprika ca 100 g mjuka söta aprikoser 150 g fetaost 150 g pizzaost 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar färsk timjan GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 200°C. 2. Gör pizzabottnarna. 3. Skölj, skala och skiva palsternacka, lök, stjälkselleri och zucchini fint. Strimla paprika och aprikoser. Blanda samman fyllningen och fördela över pizzabottnen. 4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter utan att det tar för mycket färg. Pizzorna ska vara ljusa. Garnera med timjankvist. Susannes coleslaw Finstrimla 1/2 kinakålshuvud och förväll det hastigt i kokande saltat vatten. Låt kålen rinna av ordentligt och blanda med fint strimlad morot och salladslök. Vänd ihop med 1/2 dl av vardera gräddfil och majonnäs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Låt stå kallt en stund före servering. För alla? Salladen är glutenfri. För alla? Pizzorna är äggfria, men kontrollera innehållet om mix används. Pizzorna innehåller gluten och mjölk, men kan ändras så här: Använd glutenfria pizzabottnar vid celiaki. Prova riven sojaost i stället för feta- och pizzaosten så blir pizzan mjölkfri. FRITTATA MED SPARRIS & SVARTA OLIVER Perfekt mat att ta med till jobbet, på utflykten eller skicka med till skolan. Lika god kall som varm. FÖR 4 PERSONER 200 g färsk eller fryst sparris ca 10 små tomater 100 g fetaost 6 ägg 1/2 dl vatten 1 dl urkärnade svarta oliver 50 g finriven parmesanost olivolja, salt, peppar GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 200°C. 2. Dela sparrisen i mindre bitar och fräs dem någon minut i olja i ugnssäker stekpanna, ca 24 cm. 3. Skölj och halvera tomaterna. Smua fetaosten. 3. Vispa ihop ägg och vatten och tillsätt det tillsammans med övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar, strö parmesanosten överst. 4. Grädda frittatan i ugnen i 20 minuter eller tills den stelnat utan att bli bränd. Servera varm eller kall med extra grönsaker. För alla? Frittatan innehåller inte gluten, men däremot både mjölk och ägg. Den som inte tål mjölk kan utesluta de båda ostsorterna och ev prova att ersätta dem med riven sojaost. BULGURSALLAD MED GRILLAD FÄNKÅL Varje gång jag gör bulgursallad undrar jag varför jag inte gör det oftare. Det är kanongott och så enkelt. Den grillade fänkålen är bara ett förslag, alla typer av hårda grönsaker är goda att grilla. Nu råkar det bara vara så att jag är väldigt förtjust i just fänkål. FÖR 4 PERSONER 3 dl bulgur 3 dl grönsaksbuljong 1/2 gurka 1 rödlök 1 burk kikärter ä ca 400 g ett knippe bladpersilja 1 citron 1-2 msk dl olivolja salt, peppar 2-3 fänkål GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp bulgur och buljong och dra det hela av värmen. Efter ca 20 minuter har bulgurgrynen mjuknat och svällt upp. 2. Skala och finhacka gurka och lök. (Lägg gärna gurkan i lite salt för att vattna ur sig.) Spola kikärterna i kallt vatten. Finhacka persiljan. 3. Rör samman alltihopa. Pressa ner saften från citronen och tillsätt olivoljan. Krydda med salt och peppar. Låt salladen stå och dra en stund före servering. 4. Sätt ugnen på 250°C. 5. Dela fänkålen, lägg i ugnssäker form, pensla med olivolja och rosta i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Servera fänkålen varm med den kalla salladen. För alla? Salladen innehåller varken ägg eller mjölk, men kontrollera för säkerhetsskull innehållet i buljongen. Bulgur är tillverkat av vete och innehåller gluten. Vid celiaki kan ris användas i stället för bulgur.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38