Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 NÅSSELRISOTTO MED ROSTAD PAPRIKASALL
AD FÖR 4 PERSONER 1 gul lök 1 vitlöksklyfta matfett att steka i 4 dl avorioris 8-10 dl grönsaksbuljong 1 liter nässlor 1 dl färskriven parmesanost smör, salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i matfett i en kastrull utan att det tar färg. Häll på riset och låt det bli blankt någon minut. 2. Häll på en skvätt buljong och låt det koka in i riset under omrörning. Häll på resten av buljongen i omgångar under omrörning. Risotton är färdig efter ca 18 minuter, riskornen ska fortfarande ha ett tuggmotstånd kvar, med liten kärna i mitten. 3. Mixa nässlorna och rör ner detta och den nyrivna parmesanosten. Låt det hela smälta och bli genomhett. Servera risotton genast med massor av nymald svartpeppar och gärna några extra "strån" parmesan på toppen. !sl Uti jfj ittujm hsiÄ Rostad paprika Dela och kärna ur två röda paprikor. Lägg dem i en ugnssäker form.Rosta dem svarta och blåsiga i ca 250°C i övre delen av ugnen. Skala och strimla dem och blanda med rucolasallad. Droppa god olivolja och balsamvinäger över det hela. Krydda med salt och nymald svartpeppar. För alla? Risotton innehåller varken gluten eller ägg. Mjölk ingår, men kan lätt uteslutas. Ändra så här: Använd olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Uteslut även osten och kontrollera innehållet i buljongen så att inte mjölk ingår om t ex tärning används. LIMEMARINERAD PURJO MED CASHEWNÖTSSÅS Lätt och somrigt. Passar till en snyggare middag eller en buffé. FÖR 4 PERSONER 2 purjolökar 1 lime 15 cashewnötter 1 msk solrosfrön 2 1/2 dl vatten 1 gul lök 6-8 vitlöksklyftor 1 cm färsk ingefära 1 msk milt chilipulver eller paprikapulver 2 dl yoghurt 1 tsk garam masala olja till stekning TILLBEHÖR: kokt basmatiris, strimlade aprikoser och lime GÖR SÅ HÄR: I.Snitta och skölj purjon. Skär tvärs över i bitar. Ge dem ett uppkok och låt dem sedan rinna av. Pressa limesaft över, låt dem ligga och dra i detta en stund. 2. Lägg nötter och frön i blöt i 30 minuter, och mixa det sedan till en slät kräm i mixer/matberedare. 3. Skala och hacka löken. Stek den mjuk. Mixa tillsammans med vitlök, ingefära och nötblandningen. Tillsätt även chilipulver. 4. Bryn nötröran i stekpannan ett par minuter. Den är först ganska blaskig, men såsen tjocknar efter ett par minuter. Rör ner yoghurt och garam masala i såsen och ge det hela ett uppkok. 5. Såsen tjocknar när den kallnar, och är precis lika god kall som varm. Garnera med aprikoser och finstrimlat limeskal. Servera med nykokt basmatiris För alla? Rätten saknar gluten och ägg.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38