Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 PASKGOT T Fresta gästerna med örtgrö
n lax & somrig dessert Lax är festfisk runtom i Europa - härhemma tar vi den mjälla, vackert rosa fisken mer för given. Till påskens kalas står festgod lax med örtgrön t täcke på menyn, åtföljd av en dessert lätt som sommarmoln. AV SIV & KEY NILSON LAX MED ORTGRONT TÄCKE Mittbiten av laxen ger jämnstora bitar. Då filén delas i portioner gör det inget om det blir två bitar filé. Och smör ska det vara. FÖR 6 PERSONER ca 750 g laxfilé salt, peppar 500 g oskalade räkor 1 - 2 tsk paprikapulver 1 dl torrt vitt vin + 1/2 dl vatten ÖRTTÄCKE : 4 skivor formbröd ca 125 g mjukt smör 2 äggulor 2 msk hackad gräslök 3 msk hackad dill 1 msk hackad basilika rivet skal av 1/2 citron 1 msk pressad citronsaft GÖR SÅ HÄR: 1. Skär bort kanterna på brödet. Brödet ska vara helt torrt för att kunna rivas fint. Riv och mät upp ca 3 dl finrivet bröd. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Arbeta ihop alla ingredienser till örttäcket. Känns blandningen för torr kan man tillsätta någon matsked vatten. 4. Skala räkorna och pudra dem lätt med paprikapulver. 5. Putsa laxfilén och krydda. Smöret i fyllningen ger sälta, spara på saltet vid kryddningen. 6. Bre örttäcket över fisken, och dela sedan filén i portionsbitar. 7. Lägg dem på ett ugnsfat. Häll vin och vatten på fatet. 8. Sätt in fisken mitt i ugnen och stek den knappt klar, 10-15 minuter. 9. Ta ut fatet, lägg på räkorna och höj värmen till 275°C "grill". 10. Sätt in fisken ett par minuter så att örttäcket får färg. Servera genast med kokt pressad potatis och goda tillbehör. Zucchinistubbar: Skala en zucchini randig och skär den i 3-4 cm breda bitar. Salta snittytorna, och låt dem dra en halvtimme. Torka bort vätskan efter saltet och ställ bitarna i en ugnsform. Pensla snittytan med olivolja, krydda med gurkmeja, paprika eller lite kajennpeppar. Grilla i 275°C tills zucchinin är mjuk och har fin yta. Romtomater: Vänd cocktailtomater med undersidan upp och skär av ett lock. Gröp ur kärnorna. Fyll dem med svart stenbitsrom och garnera med en dillkvist. För alla? Laxens örttäcke innehåller gluten, mjölk och ägg. Välj glutenfritt bröd vid celiaki. Uteslut örttäcket vid de övriga allergierna. Zuccinistubbarna och romtomaterna kan njutas av alla. v 1 i • * - järn*. •K f r >' BHffik , / >' -äkW ________MiJ__tmW 1 mw ^ wJB '.ÅmmmWSk aP "^ 8 • a m^^mmmmmmmWmW^" mm\ i m\\\\\\\\\mm^^^' \ W____W ^-jj&Z-mm fm Åmm ^ 1 k\\ ^1
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38