Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 LAMMCURRYGRYTA MED TILLBEHÖR Den kry
ddiga lammgrytan kan hettas till efter smak och mod, och kan göras på nötkött om man hellre vill. Grytan kan göras dagen före och blir bara godare av att mogna något dygn. De små söta, svalkande tillbehören lyfter grytan ytterligare. FÖR 6- 8 PERSONER 11/2 kg lammkött 3 gula lökar olja till stekning 2 vitlöksklyftor 2 msk curry 2 msk vinäger 1 dl russin 6 dl vatten + 2 köttbuljongtärningar 1 dl mango chutney 2 tsk potatismjöl + 1/2 dl vatten färsk koriander GÖR SÅ HÄR: LSkär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. 2. Fräs köttet i olja runt om tills det fått lite färg. Lägg det åt sidan. Fräs löken några minuter på svag värme så att den mjuknar. Pressa i vitlöken. 3. Pudra över curry och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt köttet, vinäger, russin, vatten och buljongtärningar. Låt det sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1-1 1/2 timme. 4. Tillsätt chutney och smaka av. Rör samman redningen och tillsätt den medan du rör. Låt såsen få ett uppkok. Strö över koriander. Servera med raita, couscous, russin, mango chutney och skivade bananer. För alla? Själva lammgrytan innehåller varken gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningarna. Avstå från raita vid mjölkallergi. Välj ris i stället för couscous vid glutenintolerans. COUSCOUS Det finns färdigkryddad couscous att köpa, tex med mellanösternkryddor om du vill ha lite spännande smak på dem. Men det är också gott med den neutrala okryddade couscousen till den här starka currygrytan. 4 dl grönsaksbuljong 1-2 msk olivolja 4 dl couscous GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp buljongen och tillsätt oljan. 2. Ta grytan från plattan och rör ner couscousen. Lägg på ett lock och låt stå och dra i 10 minuter. RAITA 1/2 gurka 3 dl matlagningsyoghurt 1 msk hackad färsk mynta GÖR SÅ HÄR: 1. Riv gurkan grovt. Låt den rinna av i ett durkslag i 5 minuter. 2. Blanda den med yoghurt och mynta.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38