Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 GARNERING : 1 liter jordgubbar 2 car
ambolfrukter finstrimlat apelsinskal ev honungssyltade kumquats (se tips) GÖR SÅ HÄR: 1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Rör den slät. Vispa grädden, men inte alltför hårt. 2. Vispa äggulor och socker pösigt. Vänd ner äggsmeten i grädden, därefter den svalnade chokladen och ev likör. Häll moussen i en skål och ställ den i kylen över natten, eller i minst 5-6 timmar. 3. Mixa jordgubbarna till en tjock sås och smaka av den med vit sirap. Om man gjort kumquats till garnering kan den söta apelsinlagen användas i stället för sirap. Förväll apelsinstrimlorna hastigt i kokande vatten och låt rinna av. 4. Skiva jordgubbarna till garneringen och fördela dem på tallrikar - spar ev några hela. Skeda jordgubbssås över. 5. Skölja och skiva carambolfrukterna. Lägg upp med ev andra frukter. 6. Doppa en matsked i kallt vatten och skeda försiktigt upp en äggrund portion mousse över jordgubbarna. Garnera med apelsinstrimlor. Tips! Honungssyltade kumquats. Koka upp saften av en pressad apelsin och smaksätt med 1 msk honung. Lägg i frukterna, sjud dem sakta i 5 minuter. Låt dem kallna i lagen. För alla? Desserten är glutenfri, men innehåller både mjölk och ägg. Uteslut moussen och bjud enbart på fruktoch bärsallad med jordgubbssås vid ev allergi.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38